Hvordan vil I vende bøtten?

Sundhedspolitikken var et af de fire hovedemner, da der onsdag aften var nordjysk valgtræf i Aalborg

Oprettet: 27.10.2022
Carsten Lorenzen

- Hvorfor støttede I ikke sygeplejerskerne, da de strejkede? Jeres hukommelse er kort – I skulle have givet dem mere i løn, da de bad om det.

Med den kommentar høstede Frank fra tilhørerrækkerne aftenens største bifald, da der i aftes var nordjysk valgtræf arrangeret af DR Nordjylland, TV2 Nord og Nordjyske.

Også kredsforkvinde Bodil Laustsen fik et spørgsmål igennem til panelet med repræsentanter for alle 14 opstillede partier.

- Der går 5.000 sygeplejersker uden for faget. Hver anden rekruttering er forgæves og forskningen viser, at det er farligt for patienterne, når der ikke er sygeplejersker nok. Så hvad vil I gøre for at vende bøtten her og nu?

Desværre var det ikke hele panelet, der nåede at svare, men den radikale Christian Friis Bach erkendte, at man skulle have reageret anderledes under strejken.

- Staten skulle have sat sig med ved forhandlingsbordet, for regionerne har ikke pengene, lød det fra den radikale spidskandidat.

Melina Andersen fra SF støtter sygeplejerskernes lønkrav, men mente også, at det kunne være en mulighed at betale 110% af dagpengene til mennesker, der ønsker at tage en sundhedsuddannelse.

Den konservative tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen var mere optaget af arbejdsmiljø end af løn.

- Sygeplejerskerne er grundsure og frustrerede. De har for dårlig mulighed for at planlægge deres dag og udføre deres faglighed. Uanset hvad vi gør, så vil vi i mange år være udfordrede af demografien, så vi skal bruge vores sygeplejersker på en anden måde og udnytte ressourcerne bedst muligt, påpegede Jakob Axel Nielsen.

Moderaternes Kristian Klarskov fremlagde partiets akutplan for 2023 om flere penge til sygeplejersker, der arbejder fuldtid.

- Og så skal vi have en fast track til uddannelse af lægesekretærer og nedsat behandlingstiden for at få udsted autorisation til udlændinge, sagde Kristian Klarskov.