Kampen om Ligeløn

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland har fokus på Ligestilling og Ligeløn.

Oprettet: 22.04.2021
Lilli Lykkegaard

Tilmelding (klik på linket. Fristen for tilmelding er 3. maj 2021)

Arrangementet foregår fra kl. 16.30 - 18.00 den 5. maj 2021.

Der er mulighed for at logge sig ind på mødet fra kl. 16.00

____________

Derfor vil kredsen - i samarbejde med kreds Midtjylland - gerne invitere dig til arrangementet ’Kampen om ligeløn’ med historiker Astrid Elkjær, som er ekspert i skandinavisk ligestilling såvel som i den danske velfærdsstat.

Astrid Elkjær står bl.a. bag en ny undersøgelse, som viser, at Tjenestemandsreformen fra 1969 stadig spøger i en sådan grad, at traditionelle kvindefag i det offentlige fortsat ligger lønmæssigt lige så lavt i hierarkiet som i 1969.

Ligeløn burde være ret simpelt. Kvinder og mænd skal have løn for sammenligneligt arbejde. Alligevel er der stor uenighed om, hvordan man sammenligner værdien af arbejde og alt efter opgørelsesmetoden, kan der findes mange forskellige tal. Diskussionen er da heller ikke ny. Siden anden halvdel af 1800-tallet har danske kvinder haft ligeløn som et krav. Men hvad mener vi egentligt, når vi siger ligeløn, og forstår vi altid det samme ved begrebet? Historiker Astrid Elkjær tager os med på en rejse gennem ligelønskampens historie og fortæller om, hvordan vores forståelse af ligeløn har ændret sig gennem årene, og hvorfor vi selv den dag i dag ikke altid kan nå til enighed om, hvornår mænd og kvinder er stillet lønmæssigt lige. Hun vil også fortælle om sin forskning i betydningen af Tjenestemandsreformen fra 1969. Efter oplægget er der mulighed for at stille spørgsmål og debattere.

Astrid Elkjær, historiker og forsker, Aarhus Universitet

Når du har tilmeldt dig til arrangementet, vil du modtage en mail med et adgangsgivende mødelink senest dagen før arrangementet,