Kom til aktion imod sygehusbesparelser

Vær med til fælles aktion foran Regionshuset på tirsdag den 18. december klokken 12.30.

Oprettet: 12.12.2018
Under OK18 stod vi også sammen med de andre faggrupper foran Regionshuset - det gør vi igen tirsdag den 18. december.

- Hvilke opgaver skal de ansatte ikke længere løse på de nordjyske sygehuse – for de kan ikke nå dem alle med de givne budgetter og bemandingen?

Det spørgsmål har vi været med til at sende til politikerne i regionsrådet på vegne af ansatte på de nordjyske sygehuse.

Anledningen er, at der igen-igen skal spares på de nordjyske sygehuse – 50 mio. kr. på Regionshospital Nordjylland og 130 mio. kr. på Aalborg Universitetshospital.

Der bliver skåret mange stillinger, de tilbageværende bliver endnu mere pressede, og vi oplever, at flere ligefrem siger op og helt opgiver at arbejde i sundhedsvæsnet, fordi de simpelthen ikke kan holde til det mere.Nu bliver der så skåret flere hundrede stillinger. De tilbageværende bliver endnu mere pressede, og vi oplever, at flere ligefrem siger op og helt opgiver at arbejde i sundhedsvæsenet, fordi de simpelthen ikke kan holde til det mere.

Så nu er politikerne nødt til at prioritere.

Heldigvis er vi ikke alene – FOA, HK, Danske Fysioterapeuter, Kost- & Ernæringsforbundet, 3F, BUPL og Aalborg Lærerforening kommer også og stiller sig skulder ved skulder med os – og flere kommer muligvis til. På den måde er det nemmere at holde varmen, men de gør det også for at bakke alle de ansatte op.

Vi mødes foran Regionshuset klokken 12.30, og går ind til første del af regionsmødet klokken 13, hvor politikerne vil svare på vores spørgsmål.