Kunsten i Aalborg søger sygeplejersker

Kunne du tænke dig at medvirke i en kunstnerisk video-workshop om udfordringerne i sundhedsvæsnet sammen med amerikanske kolleger og en international kunstner? Så er det måske dig, Kunsten i Aalborg søger til et nyt projekt

Oprettet: 25.02.2021
Carsten Lorenzen

Har du lyst til at bidrage til et kunstværk, der forholder sig kritisk til sundhedsvæsen og forventninger til dets ansatte? Vil du gerne lade din stemme blive hørt? Så leder Kunsten efter interesserede sygeplejersker til en workshop.

Workshoppen vil være grundlaget for et videoværk af den italiensk/amerikanske kunstner Adelita Husni-Bey. Du vil sammen med en lille gruppe af sygeplejersker fra Danmark og New York føre en samtale om sundhedsvæsnet og de krav, det stiller til medarbejderne.

Værket vises første gang i udstillingen ”Work it Out”, der åbner den 24. september – læs mere om udstillingen nedenfor.

Workshoppen er bygget op over samtale – såsom at læse op fra protokoller, dele historier, diskutere citater og korte video-øvelser. Som deltager vil du blive del af et kreativt, deltagerfokuseret miljø, lære grundlæggende videofærdigheder (gennem brug af egen telefon) - og ved hjælp af en række instrukser reflektere over sundhedsvæsnet og din egen oplevelse af den aktuelle pandemi.

- Workshoppen afholdes online over 3 gange á 3 timer i april og maj måned

- Deltagere modtager et honorar på 400 USD

- Dele af workshoppen vil blive optaget og dele af disse optagelser blive redigeret til et videoværk. Deltagere får del i eventuel fremtidig indtjening på værket, og inviteres til at give feedback på videoen undervejs i tilblivelsen.

- Alle workshops foregår på engelsk

 

International kunstner

Adelita Husni-Bey er en internationalt anerkendt kunstner med over ti års erfaring i facilitering af workshop. Hun har undervist i og udstillet sine kunstværker på store museer som MoMA og New Museum i New York. Under pandemien oplevede hun hospitaler på nært hold, da hun plejede sin mor, der gik bort i juni. Denne proces vakte hendes interesse for de krav, der stilles til sundhedspersonale generelt og under covid-19.

Hvis du har lyst til at projektet, så kontakt formidlingsudvikler Teis Kronborg, Kunsten Museum of Modern Art Aalborg på tekr@kunsten.dk eller telefon 3199 4157 inden den 15. marts.

 

Udstillingen Work it Out

24. SEP 2021 TIL 16. JAN 2022

Selvoptimering, omstillingsparathed, stress, effektivisering, bureaukrati og øget digitalisering. Det er blot nogle af de udfordringer, som udstillingen Work it Out italesætter. En udstilling, der sætter fokus på fremtidens arbejdsliv.

Læs mere: https://kunsten.dk/da/udstilling/work-it-out-11796