Mads Duedahl starter med en kop kaffe

Den kommende regionsformand, Mads Duedahl fra Venstre, var mandag på besøg på møde for fællestillidsrepræsentanterne fra både region og kommuner

Oprettet: 06.12.2021

Mads Duedahl lagde ikke skjul på, at han har meget at lære, når han fra 1. januar står i spidsen for Region Nordjylland.

- Derfor vil jeg gerne tale med jer om, hvad vi kan gøre for at få et bedre sundhedsvæsen i Nordjylland. Vi starter med en kop kaffe, sagde Mads Duedahl til fællestillidsrepræsentanterne i Region Nordjylland.

Den invitation blev taget godt imod.

- Vi har virkelig savnet dialog, for vi skal kunne mærke, at I politikere er der, sagde ftr-suppleant på Aalborg Universitetshospital, Gert Mosbæk.

Duedahl lagde op til jævnlige møder med organisationerne - og til at komme i minipraktik på sygehusene. Han har de seneste otte år været rådmand for blandt andet sundhedsområder i Aalborg Kommune, hvorfra han har et vist kendskab til sundhedsområdet. Men lagde samtidig ikke skjul på, at både han og det øvrige regionsråd vil have stor fordel af at komme ud blandt regions ansatte.

Regionsformandens fokuspunkter

Han præsenterede også fem punkter, han vil have i fokus:

1. Få styr på supersygehuset, hvor nye regninger og forsinkelser truer.

2. Rekruttering og fastholdelse af personale - især sygeplejersker og assistenter.

3. Psykiatrien, derer under enormt pres med blandt andet landets længste ventelister for børn og unge.

4. Samarbejdet med kommunerne, der skal varetage mere komplekse opgaver.

5. Bureaukratiet, hvor han vil åbne for en dialog, hvor de ansatte kan komme med eksempler på unødige regler og procedurer. Formålet er at skaffe penge og tid til kerneopgaverne.

Efter præsentationen havde den kommende regionsformand og fællestillidsrepræsentanterne en løs, men god, snak om den fremtidige dialog og de mange udfordinger i sundhedsvæsnet.

dsc04104