Mindeord for Misse Thomsen

Det er med stor sorg, vi har fået meddelelse om, at tidligere formand for de nordjyske sygeplejersker Misse Thomsen for nylig er død, 71 år gammel.

Oprettet: 23.06.2022
Carsten Lorenzen

Misse Thomsen var en synlig, arbejdsom, vidende og meget respekteret frontfigur for den nordjyske amtskreds fra 1988 til 2001. Hun formåede at synliggøre problemerne med de nordjyske sygeplejerskers løn- og arbejdsvilkår og opnåede via sin store erfaring med forhandlinger forbedringer til mange medlemmer.

Hun brændte for, at alle sygeplejersker skulle have en tillidsrepræsentant og var med til at gennemføre en omfattende decentralisering af Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland ved at uddelegere mere ansvar til tillidsrepræsentanterne. Hun var også med til at opbygge systemet med samarbejdsudvalg, MED-systemet – et arbejde, hun fortsatte efter sin formandsperiode som konsulent i først Nordjyllands Amt, siden Region Nordjylland.

Misse Thomsen var involveret i mange grene af fagbevægelsen, men var også i sin formandstid bl.a. bestyrelsesmedlem i TV Nord og formand for lokalrådet i Lån & Spar Bank. Efter hun i 2001 overlod formandsposten til Jytte Wester, fortsatte hun til det sidste med at være aktiv i Dansk Sygeplejeråd.

- Misse satte et stort aftryk i DSR. Hun var utroligt flittig og havde politisk tæft. Og først og fremmest havde hun humor og et stort hjerte. For mig har hun været både en nestor og god ven gennem alle årene, siger Jytte Wester.

Vores tanker går til Misse Thomsens mand, børn, svigerbørn og børnebørn.

Jytte Wester
Formand, Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland 2001-21

Christina Windau Hay Lund
Forkvinde, Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland 2021-

 

misse_thomsen_fagdag_2019_4_largemisse_thomsen_fagdag_2019_5_largemisse_thomsen_fagdag_2019_6_largemisse_thomsen_fagdag_2019_7_large

Billederne er fra Misse Thomsens sidste optræden på talerstolen i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland ved Fagdag 2019, hvor hun fortalte om og viste ting fra vores mangeårige kamp for bedre forhold.

 

noms_september_2001noms_december_2001_2noms_december_2001_1

Billeder af det daværende lokalblad NOMS fra 2001 fra blandt andet afskedsreception.