Møde om akutpakken med Flemming Møller Mortensen

Efter en meget set video med anæstesisygeplejerske Karina Krogh var socialdemokratiets sundhedsordfører, nordjyske Flemming Møller Mortensen, til møde med anæstesisygeplejersker og kredsforkvinde på kredskontoret.

Oprettet: 13.03.2023
Carsten Lorenzen

- Kom til mig, tag fat på mig.

Sådan sagde Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen for nylig på TV2 Nord. Og straks fik Kreds Nordjylland sat et møde op.

Anledningen var den video, som anæstesisygeplejerske Karina Krogh lagde ud for et par uger siden – og som blev omtalt i TV2 Nord den 2. marts.

Her forsøgte Flemming Møller Mortensen at mane Karina Kroghs frygt for, at regeringens akutpakke vil udhule det offentlige sundhedsvæsen, til jorden, fordi flere penge og operationer til de private sygehuse også vil flytte personale fra offentlig til privat, hvor løn og arbejdsforhold ofte er bedre. Sophie Løhde – giv mig en grund til at blive, som overskriften på Karinas video var.

- Intensionen med akutpakken er at tage trykket af, og derfor beder vi privathospitalerne hjælpe. Akutpakken skal gerne have incitamenter til, at anæstesi- og intensivsygeplejerskerne får en virkelig god grund til at blive, sagde Flemming Møller Mortensen i TV2 Nord.

Han gav dog også udtryk for en stor nervøsitet for, hvordan det kommer til at gå. Og den nervøsitet havde han også med til mødet i Kreds Nordjylland, hvor han foruden Karina Krogh mødtes med tillidsrepræsentant for anæstesien i Farsø, Isabel Gesler, og kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund.

- Karina og Isabel var glade for mødet og kunne se, at Flemming Møller Mortensen var påvirket af situationen og tager den alvorligt, fortæller Christina Windau Hay Lund efter mødet.

På det mere end to timer lange møde fortalte sygeplejerskerne om, at der i det offentlige er brug for moderne ansættelsesforhold med bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv, der er brug for fokus på fastholdelse, og så er der brug for bedre løn.

Og Flemming Møller Mortensen lyttede.

- Vi må skubbe alt andet til side for at reducere de frustrationer, vi ser fra mange sider. Personligt har jeg stor utålmodighed i forhold til at få det til at lykkes – også med akutpakken, sagde Flemming Møller Mortensen.

Dansk Sygeplejeråd har overordnet sagt, at akutpakken overordnet kun kradser i overfladen – læs mere her:

https://dsr.dk/politik-og-nyheder/nyhed/akutplan-kradser-kun-i-overfladen

I Nordjylland giver pakken omkring 80 millioner kroner om året i år og i 2024. Men det er usikkert, om det kan dække de ekstra udgifter til at sende patienter til privathospitaler. Derfor overvejer region og sygehuse i øjeblikket det, de kalder ”udgiftsdæmpende initiativer”.

- Vi gjorde også en del ud af at fortælle ham, at vi er nødt til at se bredere end bare på flere operationer. For hvad med de sengeafdelinger, der skal tage imod de opererede og de kommuner, der skal have flere patienter og borgere hjem til pleje og genoptræning, siger Christina Windau Hay Lund.

Trods de uløste problemer og uenigheder om akutpakkens positive virkninger var sygeplejerskerne glade for snakken og for, at Flemming Møller Mortensen havde taget sig tid til at mødes og lytte til deres bekymringer.

Du kan se eller gense videoen med Karina Krogh her. Den er nået ud til langt over 250.000 på Facebook:

https://fb.watch/j6NvrQnl9g/