Nordjysk Sygeplejerskepris til Kathrine Eskildsen

Prisen gik i år til en sygeplejerske, der øger stolthed og arbejdsglæde og er både lyttende og nærværende i sit job som leder af Gynækologisk Obstetrisk afdeling på Sygehus Nord i Aalborg.

Oprettet: 01.11.2022
Carsten Lorenzen

Pristale af kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund ved generalforsamlingen den 31. oktober 2022:

 

Vi har talt rigtig meget om løn- og arbejdsvilkår i aften. Men nu skal vi vende blikket mod noget, der er mindst lige så vigtigt – nemlig vores fag og de dygtige kolleger, der udfører det hver eneste dag. Vi skal have uddelt Nordjyllands Sygeplejerskepris 2022.

Formålet er  blandt andet at anerkende den indsats, I alle yder i det daglige, at anerkende og hylde det kollegiale fællesskab og synliggøre mangfoldigheden i faget.

Vi har fået mange rigtig gode indstillinger i år – og tak for dem. Så kredsbestyrelsen havde svært ved at vælge. Faktisk måtte der flere udvælgelses-runder til, før året prisvinder var fundet.

For der var mange, der – som det hedder i retningslinjerne for prisen – der har været rollemodel for kollegerne, har været igangsætter og formidler af positive historier og været nytænkende inden for fag or organisation.

Men det lykkedes til sidst at finde den helt rigtige modtager.

Nemlig en sygeplejerske, der har patienterne som det primære fokus. En sygeplejerske, der utrætteligt og vedholdende kæmper for gode forhold på afdelingen. En sygeplejerske, der er visionær og har udført tiltag, der virker.

Årets prismodtager har en lang liste af projekter bag sig. Hun har blandt andet været med til at udvikle den onkologiske sygepleje med fokus på ernæring og den svære samtale. Hun har stået bag en succesfuld sammenlægning af ambulatorie, sengeafdeling, dagkirurgi og akutstue, der har givet fleksibilitet og stor tilfredshed. Hun har udarbejdet onkologisk opfølgningsprogram med udgangspunkt i kræftpakke 3, været med til at oprette onkologisk patientskole med positiv respons fra patienterne. Og de seneste år har hun blandt andet sørget for, at sygeplejerskerne får oplæring i og ansvar for tidligere lægefaglige opgaver samt gjort en stor indsats for en god etablering på NAU.

Årets modtager forstår at være rollemodel, for hun er i den grad en omsorgsfuld leder med faglig stolthed og engagement. Hun stiller krav til gode rammer, så personalet har de bedste arbejdsbetingelser, mens hun forstår at give plads og uddelegere ansvar.

Og jeg kunne blive ved – for vi har fået en flere sider lang indstilling fra det samlede personale. Den er fuld af rosende ord om, hvordan årets prismodtager er i stand til at øge stolthed og arbejdsglæde, hvordan hun er lyttende og nærværende, og hvordan hendes dør altid står åben på Gynækologisk Obstetrisk afdeling på Sygehus Nord.

Så jeg vil med stor glæde bede Kathrine Eskildsen om at komme herop.

Efter prismodtagelsen har Kathrine Eskildsen sendt denne tak for prisen:

” Tusind tak for den flotte pris. Den er jeg meget glad for og meget overrasket over. Glæden er især stor, da det er personalet, som har indstillet mig. Tusind tak til personalet for deres ord om mig. De er helt fantastiske at dele arbejdslivet med og de bringer mig glæde hver dag. Jeg er stolt af deres sygepleje og at vi kan give vores patienter gode forløb hos os her i Gynækologien. Sygeplejen har hårde vilkår i disse tider. Jeg håber, at vi på sociale medier og andre kanaler, får udbredt de mange positive fortællinger om vores skønne fag, så også det kan fange nysgerrigheden blandt de unge for sygeplejen igen. Sygeplejen har så meget positivt at byde på. Tusind tak for prisen og de mange lykønskninger”

 

 

Tidligere års prismodtagere:

  • 2011 Birgitte Nielsen, leder af Hospice Vendsyssel
  • 2012 Bente Dalsgaard, ansat på Barselsafsnittet på Aalborg Sygehus
  • 2013 Helle Rømer, anæstesi- og smertesygeplejerske på Anæstesiologisk Afdeling – i daglige tale kaldet O-Anæstesi - på Aalborg Universitetshospital
  • 2014 Lise Hammershøj Jensen, sårsygeplejerske og udviklingssygeplejerske i Aalborg Kommune
  • 2015 Karin Rathmann, sårsygeplejeske på ortopædkirurgisk afd., Aalborg Universitetshospital
  • 2016 Birgit Skov Jensen, sygeplejerske på afsnit 103 Intensiv og Opvågning på Aalborg Universitetshospital
  • 2017 Tove Pank, sygeplejerske og klinisk uddannelseskoordinator i Psykiatrien, Region Nordjylland
  • 2018 Lis Kjær Larsen, Regionshospital Nordjylland, afd. 109
  • 2019 Ingen uddeling (der holdes fremadrettet generalforsamlingen hvert andet år i lige år)
  • 2020 Birthe Pedersen, Øre-næse-hals-afsnittet på AUH