Nordjyske sygeplejersker gav overskrifter efter konfliktvarsel

Nordjyske sygeplejersker var med til at sætte dagsordenen i medierne, da Dansk Sygeplejeråd sendte konfliktvarsel til Danske Regioner og Kommunernes Landsforening torsdag den 22. april.

Oprettet: 23.04.2021

Siden det klokken 11.30 blev offentliggjort, at Dansk Sygeplejeråd havde varslet konflikt, var medierne torsdag fulde af sygeplejersker.

Her var de nordjyske sygeplejersker og kredsformanden med til at fortælle, hvorfor de er mere værd i både de landsdækkende og lokale medier.

 

Hjemmesygeplejersker og kredsformand dominerede DR P4 Nordjyllands radio

I DR P4 Nordjylland var sygeplejerskerne tophistorien i de regionale nyheder i samtlige nyhedsudsendelser torsdag efter offentliggørelsen af konfliktvarslet. Kredsformand Jytte Wester lagde ud med et interview kl. 12.30, hvor hun bl.a. sagde:

  • Jeg tror på, at vi har en fælles interesse med arbejdsgiverne i at få det her løst. Det er mit håb, at arbejdsgiverne kommer tilbage til forhandlingsbordet, så i får gjort noget ved det lønefterslæb, sygeplejerskerne har.

Genhør nyhedsudsendelsen her: https://www.dr.dk/radio/p4nord/seasonjob160913-nyheder-fra-p4-nordjylland-radio/regionale-nyheder-2021-04-22-12-30-7/

Foruden nyhedsudsendelserne var der også flere liveinterviews i løbet af eftermiddagen. Klokken cirka 15.13 blev hjemmesygeplejerskerne Camilla Nørlev og Pernille Hæstrup fra Hjørring Kommune interviewet. Selv om de havde stemt forskelligt til overenskomstresultatet, så var de helt enige om, at der skal gøres op med Tjenestemandsreformen fra 1969, så sygeplejersker får en løn, der stemmer overens med uddannelseslængde og ansvar.

Regionsrådsformand Ulla Astman blev bedt sig forholde til Jytte Westers interview om, at der skal mere løn til sygeplejerskerne – og kredsformanden blev igen interviewet ca. 17.14, efter der havde været stormøde for tillidsrepræsentanterne. Her sagde hun bl.a., at hun håber der bliver fundet en løsning, så vi ikke ender med konflikt.

Genhør hele eftermiddagsradioen her: https://www.dr.dk/radio/p4nord/p4nord-eftermiddag/p4-eftermiddag-2021-04-22-15-03-6/

 

Tjenestemandsreform nævnt i alle TV2 Nords nyhedsudsendelser

TV2 Nord interviewede også kredsformand Jytte Wester om konfliktvarslet. Hun forklarede dem problemet med Tjenestemandsreformen fra 1969 og sagde herudover bl.a.:

  • Det er ikke vores mål, at vi skal i konflikt. Vores mål er at få arbejdsgiverne tilbage til forhandlingsbordet, så vi kan få gjort noget ved de problemer, der er med sygeplejerskernes lønefterslæb.

Historien blev bragt i alle nyhedsudsendelserne: Kl. 17, 18, 19.30 og 22, hvor de hver gang nævnte problemet med Tjenestemandsreformen.

Gense interviewet her: Sygeplejersker varsler konflikt: - Der skal penge på bordet | TV2 Nord 

 

TR og KB-medlem i både landsdækkende og lokale medier

TR og kredsbestyrelsesmedlem Maria Gade Madsen stillede sig også frem og talte sygeplejerskernes sag.

Klokken 13.30 var hun live igennem i TV2 News og optrådte også på TV2 samt TV2 Nords hjemmeside – og sagde bl.a.:

  • Det er det eneste våben, vi har i forhold til at presse arbejdsgiverne til at få noget mere ud af posen. Så jeg har fuld opbakning til, at vi er nået hertil. Vi har et 50 år gammelt lønefterslæb, som ikke er blevet løst. Vi er fyldt op. Der skal ske noget markant nu.

Gense dele af interviewene her:

Nordjysk sygeplejerske: Det er det eneste våben, vi har | TV2 Nord

Sygeplejersker håber på patienters støtte til strejke: Vi vil ikke tage nogen gidsler - TV 2