Over 200 til Sofie Bio

Filmen Suffragette og foredrag om ligestilling trak fulde huse i både Thisted, Vendsyssel og Aalborg

Oprettet: 25.11.2022
Carsten Lorenzen

Det blev en stor succes, at Sofie Bio her i efteråret flyttet til et nyt sted i Vendsyssel, nemlig Sæsing i nærheden af Tårs, hvor sygeplejersker fra både Frederikshavn, Hjørring og det øvrige Vendsyssel havde forholdsvis let adgang.

Kulturcenter Vendsyssel kredsede også om de omkring 60 deltagere med hjemmelavet thai-mad, fin borddækning og chokolade til kaffen. Så der er genvalg til kulturcentret, når Sofie Bio vender tilbage til marts.

Også i Thisted mødte omkring 60 op for at se Suffragette - det intense britiske drama fra 2015, som følger historien om de første feminister. Det var kvinder, som blev tvunget til at gå under jorden og herfra på farefuld vis kæmpe for kvinders stemmeret i et patriarkalsk og mandsdomineret samfund. I hovedrollerne ses Carey Mulligan, Helena Bonham Carter og Meryl Streep.

I Aalborg nåede deltagertallet over 100, der også kunne fornøje sig med flødekartofler, hamburgerryg og flere salater fra vores eget køkken.

Før filmen holdt kønsforsker Helene Pristed Nielsen foredrag om status på ligestillingen i 2022. Hun kunne fortælle, at hendes arbejdsgiver, Forsvaret, egentlig mener, at den er fuldt gennemført – og spurgte deltagerne, hvad de tænkte. Der skulle ikke summes mange minutter, før sygeplejerskerne kunne afvise, at der er opnået fuld ligestilling i Danmark. Uanset om vi taler løn, karriere eller husarbejde.

Sofie Bio vender tilbage i marts – film og oplægsholder er netop ved at blive udvalgt. Men datoerne er klar: 20. marts i Thisted, 21. marts i Aalborg og 22. marts i Sæsing.

Der åbnes for tilmelding, når programmet er klar.