Partier i Aalborg Byråd: Sygeplejersker skal have højere løn

Et stort flertal af partierne i Aalborg Byråd sagde inden byrådsmødet mandag, at sygeplejerskerne bør have højere løn

Oprettet: 23.08.2021
Carsten Lorenzen

Sygeplejersker skal have højere løn

Det var et stort flertal af partierne i Aalborg Byråd faktisk enige om forud for byrådsmødet mandag.

Måske ikke lige med det samme, men der skal findes en løsning, så det også i fremtiden er attraktivt at være sygeplejerske.

Byrådspolitikerne i Aalborg Kommune var inden mandagens møde inviteret til en snak med repræsentanter for de 370 af kommunens sygeplejersker, der nu har strejket i over ni uger.

- Deres og mange andre sygeplejerskers vrede og frustration stikker dybt. Det skyldes et historisk lønefterslæb, der bunder i et forældet syn på køn og arbejde, sagde fællestillidsrepræsentant for hjemmesygeplejerskerne i Aalborg Kommune, Bodil Laustsen.

Og Bodil Laustsen sluttede med et spørgsmål.

- Hvordan vil I som byrådspolitikere arbejde for at fastholde og rekruttere sygeplejersker til det nordjyske sundhedsvæsen?

Håber regering griber ind

Venstres Mads Duedahl var enig i, at sygeplejersker er mere værd.

- Jeg håber virkelig på, at vi snart ser en indgriben fra regeringens side, hvor Folketinget bliver enige om, at I er mere værd, end I får i dag. Men diskussionen må ikke stoppe der, for det handler også om arbejdsvilkår, sagde Mads Duedahl til forsamlingen. Han er i øvrigt spidskandidat for Venstre til regionsvalget i efteråret.

Også socialdemokraterne kan se, at der er brug for flere penge – i alle fald på sigt.

- Vi vil som kommunalpolitikere - specielt os i Ældre- og Handicapudvalget rigtig gerne have, at I bliver værdsat med ordentlige løn- og arbejdsmiljøforhold. Det er op til arbejdsmarkedets parter, og det skal vi politikere ikke styre. Men vi vil gerne være med til at sikre, at det i fremtiden er attraktivt at være sygeplejerske, lød det fra Lasse Frimand Jensen.

DF vil åbne kassen

Så var Dansk Folkeparti mere villig til at åbne pengekassen med det samme.

- Alle parter til bordet og se, om man kan løse konflikten. Og der skal nok også nogle penge på bordet, sagde Ole Risager.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen ankom i sidste øjeblik før mødet, men aftalte at mødes med ftr Bodil Laustsen tirsdag formiddag.