Plads til holdninger og forskelligheder

Jannie Elisabeth Asta Hvilsted har fået et kæmpe netværk, lært en masse om at påvirke beslutningstagerne samt en masse gode oplevelser ved at sidde i kredsbestyrelsen. Det kan du også.

Oprettet: 17.09.2021
Agnete Birch Smith
Hvis man har lyst, kan man blive udsat for lidt af hvert i kredsbestyrelsen. I 2020 var Jannie fx med i en musikvideo.

Da Jannie Elisabeth Asta Hvilsted for snart ti år siden stillede op til kredsbestyrelsesvalget, var hun rasende. I psykiatrien skulle hun og hendes kolleger have deres navn stående på anmeldelsen, hvis de blev udsat for vold fra en patient.

- Det fik flere af mine kolleger til at undlade at anmelde voldsepisoder, og det var generelt bare ikke ordentligt, at det skulle være på den måde, forklarer Jannie.

Efterfølgende blev proceduren ændret, men det var den vrede, der fik Jannie til at stille op til kredsbestyrelsen – en post hun ellers intet vidste om på forhånd.

- Min tanke med at stille op var, at de større sager er nemmere at få løst, hvis kredsbestyrelsen går ind i dem. Ved at blive en del af kredsbestyrelsen, kunne jeg være med til at ændre noget indefra, fortæller Jannie.

- Vi er megaforskellige

I dag har hun været kredsbestyrelsesmedlem siden november 2011 (og frem til hun flyttede til en anden kreds tidligere i år) og er glad for, at hun tog springet ud i bestyrelsesarbejdet.

- Jeg er hverken TR eller leder – bare almindelig basissygeplejerske – og jeg havde intet begreb om kredsbestyrelsesarbejdet, da jeg blev valgt. Måske havde jeg ligefrem en fordom om, at det kunne være lidt tørt med meget papirarbejde og økonomi. Men det er det overhovedet ikke, siger Jannie og fortsætter:

- Der er altid plads til, at man kan komme med sin holdning uden at blive grinet af eller noget. Som ny blev jeg klædt rigtig godt på. Jeg har fået en masse viden og et kæmpe netværk. I kredsbestyrelsen er vi megaforskellige, men vi brænder alle sammen for sygeplejen, vores patienter og borgere og sundhedsvæsnet. Det er noget af det, der binder os sammen.

Du står aldrig alene

Da kærligheden for nylig har flyttet både arbejdspladsen og bopælen ud af Kreds Nordjylland, genopstiller Jannie Elisabeth Asta Hvilsted ikke til kredsbestyrelsesvalget dette efterår.

- Jeg håber, at nye sygeplejersker vil overtage stafetten fra mig – meget gerne fra psykiatrien, som jeg altid har kæmpet for. Den er mit hjerteblod, siger Jannie.

- Det er nogle fantastiske mennesker, man kommer til at sidde med i kredsbestyrelsen, og man skal som helt almindelig sygeplejerske ikke være bange for at stille op, hvis man har noget, man gerne vil kæmpe for. Der er brug for diversiteten. Husk, at man i kredsbestyrelsen har mere kraft bag sig og aldrig står alene, understreger hun.

"Jeg har lært meget om, hvor meget man kan påvirke, hvis man tør sige noget," fortæller Jannie. Hun har i forbindelse med bl.a. vælgermøder og Folkemødet oplevet, hvordan hun har været med til at påvirke dagsordener ved at tale sygeplejerskernes sag.

- Jeg har lært meget om, hvor meget man kan påvirke, hvis man tør sige noget, fortæller Jannie.

Hun har i forbindelse med bl.a. vælgermøder og Folkemødet oplevet, hvordan hun har været med til at påvirke dagsordener ved at tale sygeplejerskernes sag over for politikerne. (På billedet ses Jannie Elisabeth Asta Hvilsted sammen med tidligere politiker Özlem Cekic).

Læs mere om valget og om, hvordan du stiller op her.