Praktikpris til Farsø

Ortopædkirurgisk operationsafsnit i Farsø kåret som det bedste praktiksted i Nordjylland for sygeplejersker

Oprettet: 28.01.2022
Carsten Lorenzen

Stort tillykke til Ortopædkirurgisk operationsafsnit i Farsø der bare kan det med at inkludere de sygeplejestuderende i personalegruppen og få alle til at hjælpe med at løfte de studerende i praktik.

Derfor blev afdelingen i dag hædret med Sygeplejestuderendes praktikpris 2021 – i tæt konkurrence med Hæmatologisk sengeafdeling 7V på Aalborg Universitetshospital og Afdeling for kvindesygdomme, graviditet og fødsel 504 i Hjørring, Regionshospital Nordjylland, der begge var blandt de tre nominerede til prisen.

I begrundelsen for udnævnelsen hedder det:

Ortopædkirurgisk afdeling i Farsø, Aalborg Universitetshospital vinder Sygeplejestuderendes Praktikpris 2021 i region Nordjylland, fordi det er et praktiksted, hvor studerende bliver inkluderet i personalegruppen og hvor hele afdelingen tager et kollektivt ansvar for at løfte studerende i praktik. Tid og mulighed for feedback står højt på dagsorden, og afdelingen bruger meget tid på refleksion for at styrke koblingen mellem teori og praksis. Praktikstedet har desuden et stort fokus på det tværprofessionelle samarbejde på afdelingen, og alle har stået i kø for at lære fra sig – også andre professioner. Den studerende bag indstillingen har hver morgen glædet sig til at komme i praktik til trods for, at vedkommende skulle op klokken 4.15 om morgenen.

Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS) vil gerne ønske afdelingen stor tillykke og tak for deres indsats for fremtidens sygeplejersker. Det gør en stor forskel for os sygeplejestuderende, når vi mærker, at vores praktiksteder har interesse og vilje til at klæde os godt på i praktikken. Vi håber, I vil fortsætte det vigtige arbejde for de sygeplejestuderende - jeres kommende kollegaer.

Afdelingen var indstillet af Maja Jensen, der var i praktik på afdelingen på 6. semester fra UCN i Aalborg.

Praktikpris Farsø 2022_kathrine_hangaard_2
Caption 
Klinisk vejleder Janni Linnemann Wridt Jensen (til højre), sygeplejestuderende i Aalborg, Maja Jensen (i midten) og Anne Marie Brix (til venstre), som var mentor for Janni, da Maja var hendes første studerende på 6. semester. Foto: Kathrine Hangaard