Problemet med uligeløn mellem kønnene

Folketingets Ligestillingsudvalg har indkaldt ministeren for ligestilling Peter Hummelgaard i åbent samråd om problemerne med uligeløn mellem kønnene i Danmark.

Oprettet: 05.03.2021
Lilli Lykkegaard

Samrådet er åbent og finder sted onsdag den 10. marts 2021 kl. 14.00 i værelse 1-133 på Christiansborg

Udvalget har bedt ministeren redegøre for, hvordan regeringen via overenskomstforhandlingerne på det offentlige område eller andre måder vil bidrage til at løse problemerne med uligeløn mellem kønnene i Danmark, som primært er forårsaget af lønefterslæb hos de kvindedominerede fag i den offentlige sektor. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Pernille Skipper (EL).

Den direkte transmission forventes at begynde onsdag 10. marts 2021 kl. 14:00. Linket til transmissionen kan findes her.

- 1969 var året, hvor folketingspolitikerne vedtog et nyt lønsystem, som ikke alene medførte uligeløn dengang, men som fastholder den her i 2021.  Tankegangen dengang var, at det var mænd, som tjente den rigtige løn, mens kvinders indtægt kun var et supplement.  Vi kan vist alle blive enige om, at den tankegang for længst er forældet. Men hvorfor mener Folketinget anno 2021 ikke det? Vi lider nemlig stadig under den i dag, udtaler Jytte Wester, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland og fortsætter.

- Så jeg vil med stor interesse høre samrådet den 10. marts - og håber at andre også vil benytte lejligheden til at høre ligestillingsministeren ord i samrådet.