Sophie Løhde afviser at have glemt de kommunale sygeplejersker

Sundhedsminister Sophie Løhde har igen svaret på nordjyske kritik af regeringens akutplan - denne gang spørgsmålet om, hvorvidt hun og regeringen har glemt de kommunale sygeplejersker.

Oprettet: 23.03.2023
Carsten Lorenzen

Sundhedsminister Sophie Løhde afviser at have glemt de kommunale sygeplejersker.

”Jeg kan svare klart nej.”

Sådan skriver Sophie Løhde i et svar til hjemmesygeplejerske i Aalborg Kommune, Lene Odgaard Andersen, der forleden spurgte, om Sophie Løhde havde glemt sygeplejerskerne i kommunerne i forbindelse med regeringens akutplan for sundhedsvæsenet, der kun har afsat penge til de regionale sygehuse.

”Det er en topprioritet for regeringen at få flyttet flere behandlinger tættere på borgerne. Men jeg er meget bevidst om, at det samtidig vil trække veksler på sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle i det nære sundhedsvæsen, som i forvejen er udfordret. Jeg er derfor også meget enig med Lene Odgaard Andersen i, at det ikke er tilstrækkeligt at styrke sygehusene – vi skal have løftet hele sundhedsvæsnet.”

Sådan lyder en del af svaret fra Sophie Løhde i et læserbrev i Nordjyske onsdag den 22. marts - læs det her. Det er et svar på et læserbrev fra Lene Odgaard Andersen, der blev bragt i avisen den 17. marts – og indtalt og delt på video - det finder du her.

Mangler stadig penge

Svaret fra Sophie Løhde både glæder og skuffer Lene Odgaard Andersen.

- Det er sjældent at høre hjemmesygeplejerskernes betydning for sundhedssystemet nævnt fra politikerne. Så jeg er glad for, at hun medtænker os, siger Lene Odgaard Andersen.

Til gengæld er hun skuffet over, at der stadig ikke er ekstra penge til de ekstra opgaver i kommunerne. I stedet henviser Sophie Løhde til SVM-regeringens plan om at nedsætte en kommission.

”Vi nedsætter meget snart en Sundhedsstrukturkommission, der på baggrund af et 360 graders syn på vores sundhedsvæsen skal komme med forslag til, hvordan vi forbedrer det samlede sundhedsvæsen til gavn for patienter, borgere og sundhedsprofessionelle … Jeg har altså på ingen måde glemt dig og de mange andre sygeplejersker, der hver dag gør en kæmpe indsats i det nære sundhedsvæsen. Jeg forstår jeres frustrationer, og jeg kan forsikre jer om, at vi vil gøre, hvad vi kan for at forbedre vores samlede sundhedsvæsen,” skriver Sophie Løhde.

Så Lene Odgaard Andersen må væbne sig med tålmodighed.

- Nu er jeg spændt på, hvornår der så følger penge med.

 

Anden gang Løhde svarer

For et par uger siden svarede Sophie Løhde også på et indlæg og video fra anæstesisygeplejerske Karina Pasgaard Krog. Se det her.