Stenene fik mandag kulør i Hobro

Mandag den 28. juni mødtes sygeplejersker til aktivitet i Hobro.

Oprettet: 29.06.2021
Lilli Lykkegaard

Det hele begyndte på Torvet i Hobro kl. 10. 

Medbragte sten blev malet dekorativt af kreative sygeplejersker, og derefter drog de med sygeplejersker på deres videre færd.

 

Under arrangement holdt Birthe Wolff, sygeplejerske fra afd. M3 på Hobro Sygehus denne tale:

- Den her kamp er ikke kun for vores skyld – det er en kamp for en fremtid uden forskel – en kamp, som skal sikre at vi i fremtiden kan rekruttere studerende som vil uddanne sig til at arbejde som sygeplejerske i det offentlige sundhedsvæsen, og som vil blive der i mange år. Lige nu overvejer 6 ud 10 sygeplejersker at forlade faget og mange er allerede forsvundet.

Allerede inden vi gik i strejke var der hundredevis af ubesatte sygeplejestillinger i Danmark… lige nu mens vi strejker mangler der 5000 sygeplejersker i sundhedsvæsenet.

Og nu på 10. dagen af vores strejke er der så store problemer med at kunne nå bare det allervigtigste ude i hjemmeplejen og på sygehusene rundt i Danmark, at det ikke har været muligt at fortsætte strejken alle steder.

Vi bliver kaldt tilbage,

- de siger der er så mange komplekse sygeplejeopgaver andre ikke kan overtage,

- de siger vi ikke kan undværes,

- de siger vi er vigtige!!! 

og ja, vi er vigtige!!!

Velkommen til år 2025 for der vil der mangle 6000 sygeplejersker i Danmark. Der vil dagligdagen i Danmark se ud som den gør nu, under strejken, bortset fra at der ikke vil være nogle sygeplejersker, der står og maler sten på torvet, som kan kaldes ind på arbejde.

Og alligevel vil Christiansborg ikke vedgå sig at trepartsforhandlinger, er en del af den højt besungne danske model.

og alligevel vil Christiansborg ikke vedgå sig, at de er den egentlige arbejdsgiver der sidder på pengene, og at regioner og kommuner egentlig bare er mellemledere.

Og alligevel vil Christiansborg ikke vedgå sig at sygeplejerskers dårlige lønindplacering er politisk skabt og skal løses politisk.

Det er helt ude af trit med tidsånden, at vi i Danmark ikke har lige løn for sammenlignelig uddannelsesniveau, ansvar og opgaver inden for det offentlige.

Uanset hvordan Cepos og andre forsøger at blæse vores løn op til astronomiske højder så glemmer de at fortælle at alle beregninger også viser at vi har et lønefterslæb på 15 til 20 %, når man sammenligner os med andre fag inden for det offentlige, med sammenlignelig uddannelsesniveau, ansvar og opgaver.

Så det er ikke direktørløn eller ministerløn vi strejker for… Vi beder blot om en ligeværdig løn.

Vi er veluddannede fagprofessionelle der i mange år har løbet hurtigere og hurtigere, samtidigt med at vores arbejdsopgaver er blevet mere og mere komplekse.

Vi vil også anderkendes via vores løn. 

Kun sådan kan vi sikre et fortsat flow af dygtige mænd og kvinder der søger ind i faget.

Og kun sådan kan vi sikre at vi også har et godt og sundt sundhedsvæsen i fremtiden.

Så nej tak til honninghjerter og ja tak til ligeløn!