Sygeplejen i centrum i Aalborg-klub

Faglighed, kerneopgaven og kvalitet spillede hovedrollen, da den faglige klub i Aalborg Kommune havde besøg af fem chefer

Oprettet: 30.03.2022
Carsten Lorenzen

Der var en vældig spørgelyst og et lokale fyldt af energi, da Faglig Klub for Sygeplejersker i Aalborg Kommune tirsdag aften havde inviteret topcheferne til møde om visionerne for sygeplejen i Aalborg Kommune.

Det var tydeligt, at det faglige i længere tid har været trængt i baggrunden af corona, strejke og det nye dokumentationssystem Cura. Nu var der endelig tid og mulighed for at tale fag.

For hvordan sikrer vi kvaliteten og fokus på vores kerneopgaver, når der kommer flere opgaver til den kommunale sygepleje? Hvordan sikrer vi, at den nye organisering med ”Borgerens faste, tværfaglige team” ikke hæmmer mulighederne for kompetenceudvikling og den daglige, faglige sparring – og dermed kvaliteten af sygeplejen?

Et mentimeter-skema viste, at de ord, sygeplejerskerne mener skal kendetegne sygeplejen i Aalborg, især er: Kvalitet, faglig, professionel, kompleksitet og kompetent.

Det diskuterede både de fremmødte sygeplejersker og de fem chefer – Ældre- og sundhedschef Carsten Møller Beck, Sygeplejechef Helen Kæstel, Plejeboligchef Rikke Ravn, Chef for frit valg Stine Norlen og sekretariatschef Michael Friis Larsen.

Sygeplejechef Helen Kvæsel lovede blandt andet, at der også i den nye struktur og organisering skal være tid og plads til systematisk kompetenceudvikling af sygeplejerskerne.

Det koster i øvrigt 300 kr. om året at være medlem af Faglig Klub for Sygeplejersker ansat i Aalborg Kommune – så kan du deltage gratis i arrangementer som dette. Send en mail til maby-aeh@aalborg.dk og Mobile Pay 300 kr. til 20 87 23 06.