Sygeplejerskekæde over Limfjordsbroen

Fredag dannede mindst 150 sygeplejersker og radiografer kæde over Limfjordsbroen for at sende opbakning til forhandlerne i Forligsinstitutionen og markere, at vi er mere værd.

Oprettet: 10.05.2021
Carsten Lorenzen

"Hør nu her - vi er mere værd"

Kampråbet gjaldede igen og igen ud over Limfjordens vande, da mindst 150 sygeplejersker og radiografer fredag den 7. maj gjorde tydeligt og højlydt opmærksomme på, at der er brug for et lønløft.

De forbipasserende kvitterede ved at dytte og ønske god kamp - og Hjem Is-manden gav en god håndfuld is. Selv vejrguderne holdt med sygeplejerskerne og sørgede for en times pause i regnen.

Aktionen var også et udtryk for opbakning til forhandlerne i Forligsinstitutionen - fra Thisted over Hjørring og Aalborg til Forligsen viste nordjyske sygeplejersker og radiografer deres opbakning ved at stå med rød/hvid-stribede minebånd.

Og forhandlerne har brug for opbakningen - det er en hård kamp at skaffe højere løn til sygeplejerskerne fra Kommunernes Landsforening og Danske Regioner. Formand Grete Christensen og næstformand Dorthe Boe Danbjørg forhandlede fire-fem timer fredag og er indkaldt igen både tirsdag og onsdag i denne uge.

Opbakningen fra både sygehusene i Thisted og Hjørring, fra de150 rødklædte sygeplejersker med slagord og slikkepinde på Limfjordsbroen og fra kredsformand Jytte Wester og kredsnæstformand Christina Windau Hay Lund foran Forligsinstitutionen i København blev garanteret varmt modtaget!

Se billeder af aktionen i galleriet herunder - fotos Carsten Lorenzen.

Du kan også se dronebilleder af aktionen her:

TV2 Nord havde en fin dækning af aktionen, du kan se her.