Sygeplejerskenåle og store smil

Selv om holdet ikke var så stort, så var der brede smil og glade dimittender, da der onsdag eftermiddag var dimission for ti nye sygeplejersker på Sygeplejeskolen under UCN i Thisted.

Oprettet: 19.01.2022
Carsten Lorenzen

- I må være de sejeste dimittender, vi nogensinde har sendt ud fra skolen. Ingen andre har før klaret et uddannelsesforløb med så mange udfordringer og forhindringer som jer, sagde 1. kredsnæstformand Caroline Grøn i sin tale med henvisning til tre nedlukninger på grund af corona og dertil en ti uger lang strejke.

De mange udfordringer havde dog ikke slået benene væk under de nyudsprungne sygeplejersker.

- Vi har jo ikke prøvet at tage uddannelsen på et andet tidspunkt, griner Line Rasmussen.

Line Rasmussen har fået drømmejobbet på hjertemedicinsk.
Line Rasmussen har fået drømmejobbet på hjertemedicinsk.
Line Rasmussen har fået drømmejobbet på hjertemedicinsk.

Hun synes ganske vist, at det kunne være hårdt med online-undervisning og de mange ændringer i klinikken.

- Men de har været omstillingsparate, fortæller Line Rasmussen.

Hun skal fra 1. februar arbejde på hjertemedicinsk på Aalborg Universitetshospital efter at have haft klinikken på 6. semester på hjerteambulatoriet.

- Et spændende område, men jeg vil også gerne have erfaring med fra sengeafsnittet.

 

Langt være ting end online

Holdkammeraten Line Lassen har valgt en helt anden vej.

Line Lassen begynder i hjemmeplejen i Thisted Kommune 1. februar.
Line Lassen begynder i hjemmeplejen i Thisted Kommune 1. februar.
Line Lassen begynder i hjemmeplejen i Thisted Kommune 1. februar.

- Jeg begynder i hjemmeplejen i Thisted Kommune, fordi jeg gerne vil det borgernære, hvor man kommer hos de samme og opbygger en relation. Samtidig er opgaverne i kommunen vildt spændende og udvikler sig hurtigt, siger Line Lassen.

Hun startede allerede i hjemmeplejen som ufaglært, da hun gik i gymnasiet og har også haft en del af klinikken der. Heller ikke hun brokker sig over at have studeret i coronatiden.

- Der er ting ved corona, der er langt være end vores hjemmeundervisning. Det har selvfølgelig været lidt forvirrende og vi har skullet vænne os til noget nyt. Men skolen har hjulpet os igennem, fortæller Line Lassen.

 

Fællesskab

Det største minus har været den mindre tid sammen med klassen. Det råder de ti nyudsprungne sygeplejersker så bod på efter dimissionen – så skal der nemlig spises og fejres på restaurant i Thisted.

Det er også det, Dansk Sygeplejeråd handler om – fællesskab. Som Caroline Grøn sagde i sin tale, inden der blev uddelt sygeplejenåle:

- Velkommen i det fællesskab. Jeg glæder mig til forhåbentlig mange år i samme forening og samme fag som jer. I er ikke bare seje – I kommer også med den nyeste viden og de friske idéer. Det har vi alle brug for. Tillykke med uddannelsen – og tillykke med nålen. Den er så utrolig velfortjent.