Tillykke til borgernære specialsygeplejersker

Aalborg Kommune kunne mandag den 9. december ønsker de første syv sygeplejersker tillykke med at have fuldført den nye specialuddannelse i borgernær sygepleje.

Oprettet: 10.12.2019
Carsten Lorenzen

Fejringen foregik i Kaffé Fair under Ældre- og Handicapforvaltningen i Vodskov. Kredsformand Jytte Wester var blandt dem, der fik mulighed for at ønske tillykke.

- Så blev det første hold i specialuddannelsen i borgernær sygepleje færdig – og hvor er det en vigtig milepæl for hver enkelt af jer, men også for Aalborg Kommune og for Dansk Sygeplejeråd, sagde Jytte Wester.

Det har længe været et ønske fra Dansk Sygeplejeråd, at sygeplejerskerne ansat i landets kommuner og i almen praksis fik et målrettet specialuddannelsestilbud. Derfor påpegede Jytte Wester, at dagen markerede en vigtig milepæl.

Hun glædede sig over, at også det næste hold er blevet fyldt helt op – men påpegede også, at der er brug for at sætte mere fart på udviklingen.

- Alene i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune er I over 400 hjemmesygeplejersker, så der er brug for, at kommunen sender langt flere kursister afsted end de 5-7 stykker, der er optaget på de første to hold, sagde Jytte Wester.

Jytte Wester og Jørgen Hein

Ønsket om at få flere sygeplejersker igennem den nye specialuddannelse i borgernær sygepleje præsenterede hun også på tomandshånd for Ældre- og Handicaprådmand Jørgen Hein, der også var med til at fejre det første hold kursister.