Tjenestemandsreformen og dens betydning for kvindefagenes løn i dag

Onsdag den 12. maj kl. 18.30 - 20.00 deltager kredsformand Jytte Wester i åben virtuelt arrangement om tjenestemandsreformen.

Oprettet: 06.05.2021
Lilli Lykkegaard

Hvad er Tjenestemandsreformen fra 1969 og hvorfor har den betydning for kvindefagenes løn i dag?

Hvorfor er lønnen lavere i kvindefag end i mandefag? Hvorfor har sygeplejerskerne og jordemødrene stemt nej til overenskomsten i år? Og hvad har det hele at gøre med en politisk reform, der blev vedtaget helt tilbage i 1969?

I denne politiske cafe skal vi blive klogere på den såkaldt Tjenestemandsreform og hvordan den spiller ind på lønniveauet i den offentlige sektor i dag.

Forsker og ph.d. Astrid Elkjær Sørensen vil fortælle om reformen og hvad hendes forskning viser om de spor, den stadigt trækker i dag.

Lis Munk, formand for Jordemoderforeningen, og Jytte Wester, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland, vil herefter fortælle om udviklingen i deres fag, deres syn på Tjenestemandsreformen og på hvad der kræver politiske løsninger.

Arrangementet er gratis og for alle.

Link til arrangementet kommer på begivenheden på Facebook i dagene op til mødet: (10) Tjenestemandsreformen - gratis oplæg | Facebook

Ovenstående er arrangeret af Søren Valgreen Knudsen.