Video fra kampdagen

Sygeplejersker og kampen for ligeløn fyldte, da fagbevægelsen og andre markerede Kvindernes Internationale Kampdag i Aalborg.

Oprettet: 09.03.2022
Carsten Lorenzen

Kampen er ikke ovre – som der stod på et af de skilte, de mange unge deltagere i tirsdagens 8. marts-demonstration i Aalborg havde med.

Og de har så meget ret – der er stadig meget at kæmpe for på Kvindernes Internationale Kampdag. Ikke bare ligeløn, men også ligestilling i forhold til seksuel chikane, overfald, partnervold og retten til at bestemme over sin egen krop.

Alt sammen temaer, der blev understreget af dagens tre talere – sygeplejerske Jeanette Bertelsen, Maryan Mohamed Shire (præsenteret som ungdomstaler – men med et imponerende og inspirerende overblik over kvindekampens historie) og formand for FH Nordjylland Anna Kirsten Olesen.

- Særlig vigtigt for sygeplejersker er selvfølgelig ligeløn. Det har vi kæmpet for i rigtig mange år. Vi har kæmpet for det hele sommeren. Og det skal vi blive ved med at kæmpe for. Så når vi markerer ligestilling og Kvindernes Internationale Kampdag, så er det en markering. Men vi kæmper videre året rundt, siger formand for Kreds Nordjylland, Christina Windau Hay Lund.

Også tak for smukke og indlevende sange fra Signe Olsen og dans fra Just Dance Studio.