Vores sundhedsvæsen brænder

Opråb fra de strejkende hjemmesygeplejersker i Aalborg Kommune

Oprettet: 11.08.2021
Carsten Lorenzen

"Kære danskere.

Vores sundhedsvæsen brænder.

Lige nu strejker sygeplejerskerne for bedre løn og vilkår. Men det handler ikke kun om vores løn og vilkår."

Sådan lyder det i dette opråb fra de strejkende hjemmesygeplejersker i Aalborg Kommune, der også handler om overfyldte sengestuer, patienter på gangene og bekymringen for, om livsvigtige observationer bliver overset.

Se videoen, der er spredt vidt og bredt på Facebook - eller læs hele teksten herunder.

Kære danskere.

Vores sundhedsvæsen brænder.

Lige nu strejker sygeplejerskerne for bedre løn og vilkår. Men det handler ikke kun om vores løn og vilkår. Det handler om vores alle sammens sundhedsvæsen.

Knap 6000 sygeplejersker strejker i øjeblikket i hele landet. I Aalborg Kommune strejker næsten 400 sygeplejersker, og det kan for alvor mærkes!

Vi er meget bekymrede for patientsikkerheden. I øjeblikket ses der massiv overbelægning på Aalborg Universitetshospital. Og det har store konsekvenser!

På 4-sengs-stuerne ligger der nu 6 patienter. Og på 2-sengs-stuerne ligger der 3. De patienter, der har brug for lift, bliver placeret på gangene. Og ligger til skue for offentligheden.

På Aalborg Universitetshospital er situationen nu så alvorlig, at sygeplejeopgaverne bliver prioriteret. Det betyder, at kun de mest livsnødvendige opgaver bliver udført. Cirka 5000 operationer og undersøgelser er udskudt. Herunder flere alvorlige operationer.

Som situationen er på Aalborg Universitetshospital lige nu, er vi bekymrede for, om du får den rette behandling. Og om livsvigtige observationer bliver overset.

I 2025 vil vi i Danmark mangle 5-6000 sygeplejersker. Det betyder, at hvad der i dag er strejkens virkelighed, bliver virkeligheden i fremtiden.

Kære politikere og arbejdsgivere.

Hvilket sundhedsvæsen skal vi have i fremtiden? Kan du få en sygeplejerske, hvis behovet opstår?