Kreds Nordjylland i medierne

Find links til nyheder i medierne, hvor Kreds Nordjylland og kredsens medlemmer optræder

Nyheder med Kreds Nordjylland og nordjyske sygeplejersker i valgperioden 2021-25:

Send endelig et tip på clo@dsr.dk, hvis vi har overset noget.

2023:

Marts:

20. marts - spareplan på 250 mio. kr.

TV2 Nord:

- Jeg vil vove at påstå, at hvis man kom ind og kiggede på akutmodtagelsen og så, at der er patienter på gangene, så ville man aldrig komme med sådan et forslag, siger tillidsrepræsentant i akutmodtagelsen og lægevagten Tanja Hammer.

- Det er, fordi de bare kigger på tal og ikke kigger på, hvordan det reelt ser ud, for der er mange flere patienter, end der var før corona, fortsætter Tanja Hammer.

Region Nordjylland skriver selv i spareplanerne, at eksempelvis forøgede ventetider i akut- og børnemodtagelsen kan give en større risiko for, at det går ud over patientsikkerheden.

https://www.tv2nord.dk/.../sygehuspersonale-frygter-oeget...

Se indslaget med både Tanja Hammer og kredsforkvinde Christina Lund her.

 

Nordjyske:

Det skal lukkes sengepladser på akutområdet - både i børnemodtagelsen og Akutmodtagelsen i Aalborg.

Det står klart, efter en stor spareplan i dag blev behandlet i Forretningsudvalget i Region Nordjylland.

Der mangler 250 millioner kroner i budgettet for de nordjyske sygehuse i 2023, og det kan komme til at gøre ondt på både patienter og personale, skriver Nordjyske.

- Jeg synes, at det er uansvarligt, siger kredsforkvinde Christina Lund, med henvisning til at man dels vil reducere antallet at sengepladser dels have færre ansatte i Børnemodtagelsen og Akut- og Traumecenteret.

- Jeg er rystet over, at man med åbne øjne peger på at spare på områder, hvor man på forhånd ved, at det kan komme til at gå ud over patienternes sikkerhed og belaste personalet yderligere, siger Christina Lund, som håber, at politikerne besinder sig.

Læs artiklen her.

 

P4 Nordjylland:

Der vil blive yderligere pres på afdelinger og personale, efter regionens forretningsudvalg mandag formiddag godkendte en handleplan med besparelser på 250 mio. kr. – Heraf alene 100 mio. på ordinære drift på Aalborg Universitetshospital. Det sagde kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund mandag eftermiddag til P4 Nordjylland:

- Jeg er rystet over, at man politisk godkender den her plan. At man med åbne øjne kan nikke til besparelser, som man også i handleplanen skriver, kommer til at gå ud over patientsikkerheden for blandt andet børn.

Sygehuset oplever stadig stort pres, også efter corona.

- Hvis der ikke længere var samme aktivitet i sundhedsvæsenet, hvis der ikke var samme antal patienter, så ville det give mening at tilpasse nogle ting. Men det vi kan se, er virkeligheden, er at der stadig er et rigtig stort indtag af patienter, og derfor giver det ikke mening, at man nu vil reducere i sengepladser i både børnemodtagelsen og akut- og traumecentret.

1:27:00 inde i udsendelsen:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-eftermiddag/p4-eftermiddag-2023-03-20#!01:27:00

 

16. marts - vand i væggene på NAU:

- Jeg er bekymret over, hvordan regningen skal betales.

Sådan lød det i Radioavisen i torsdag kl. 17, hvor kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund sammen med formanden for Lægeforeningen Nordjylland, Thea Heide Faaborg, kommenterede de nye udfordringer med supersygehuset i Aalborg, hvor der er omfattende problemer med fugt og fejl i murværket.

- Det kan få konsekvenser for patienterne og hvad man kan tilbyde i sygehusvæsenet i Nordjylland langt ind i fremtiden.

Lyt med 3:20 inde i udsendelsen.

https://www.dr.dk/lyd/p4/radioavisen/radioavisen-2023-03-16-17-00

 

16. marts - ansøgertal i kvote 2:

- Jeg bliver vildt bekymret, når jeg hører de her tal. Bekymret for sundhedsvæsenet og for patienterne, når der allerede nu mangler mange sygeplejersker, sagde kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund allerede tidligt i morges på P4 Nordjylland - og budskabet er nogenlunde det samme i tv i aften:

- Jeg er ærgerlig over, at man ikke politisk gør noget ved det, som de unge selv peger på, er årsagen til, at de vælger noget andet - og det er løn, og det er arbejdsvilkår.

Spol frem til 12:20 i P4 Nordjyllands morgenudsendelse:

https://www.dr.dk/.../p4nord-morgen/p4-morgen-2023-03-16

 

9. marts:

Frygter yderligere forsinkelse.

Flere steder er de nordjyske sygehusbygninger så nedslidte, at det er er behov for renoveringer, hvis Nyt Aalborg Universitetshospital bliver yderligere forsinket efter vand er trængt ind mange steder.

Næstforkvinde Bodil Laustsen i P4 Nordjylland - læs mere her.

 

8. marts:

Kæmp for ligestilling - også i hverdagen.

Det er vigtigt at kræve ligestilling alle steder - på arbejdsmarkedet, i politik, på hjemmefronten og i økonomien.

Læserbrev fra kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund i Nordjyske og Arbejderen i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag, 8. marts. Læs det her.

 

2. marts:

Regeringens akutpakke kan knække sundhedsvæsenet. Den frygt gav anæstesisygeplejerske Karina Krogh i aftes udtryk for på TV2 Nord.

Hun mangler allerede kolleger og frygter at miste flere.

- Jeg er oprindelig bekymret, sagde Karina Krogh, hvis læserbrev - indtalt som video - er nået ud til 180.000 personer på Facebook (se den længere ned her på vores profil).

I indslaget kan du også høre Socialdemokratiets sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen forsvare akutpakken.

https://www.tv2nord.dk/nyheder/02-03-2023/1930/1930-02032023?clip=5ffbe3...

TV2 Nord skrev også en artikel - læs her.

 

2. marts:

Nordjysk sygeplejerske gør indtryk på sundhedsministeren

Forleden skrev anæstesisygeplejerske Karina Krogh indlægget ”Sophie Løhde – giv mig en grund til at blive”. Nu har sundhedsminister Sophie Løhde svaret.

Læs mere her.

 

Februar:

28. februar:

På afdelingen for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsel på Regionshospitalet i Hjørring har sygeplejersker og ledelse et godt bud på noget af det, der kan være med til at rekruttere og fastholde: Uddannelse, specialisering og indflydelse på eget arbejde.

Det fremgik af TV Avisen i aftes – og i øvrigt også af morgenen på P4 Nordjylland.

Indslaget ligger 20:30 inde i udsendelsen her.

28. februar:

Sophie Løhde - giv mig en grund til at blive.

Anæstesisygeplejerske Karina Krogh så dagen efter regeringen offentliggjorde sin akutpakke et jobopslag fra et privathospital. Nu overvejer hun at søge – for der er både sommerfest, julegaver, godt arbejdsmiljø, fri i weekenden – og mindst samme løn som i det offentlige selv uden tillæg for weekender mm.

Læserbrev og video:

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/sophie-loehde-giv-mig-en-grund-t...

23. februar:

TV2 Nord:

- Man bliver så modløs, når man ved, hvor meget vi i forvejen arbejder ekstra.

Sådan lød det i aftes på TV2 Nord fra Maria Gade Madsen - TR på sygehuset i Hjørring og medlem af kredsbestyrelsen.

Selv arbejdede hun 52 timer bare i uge 1...

- Så hvornår begynder de at lytte til os? Grundlønnen skal op for at tiltrække flere til faget, lød det fra Maria.

Også kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund medvirker i indslaget - hun var også i P4 Nordjylland i går - se mere i kommentarfeltet.

https://www.tv2nord.dk/.../to-milliarders-akuthjaelp...

 

P4 Nordjylland:

Det er ikke realistisk at operere 3% flere.

Det sagde kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund i går eftermiddag i P4 Nordjylland.

- Der er i forvejen rigtig travlt på sygehusene, og det har der været i rigtig lang tid og de ansatte er trætte.

Christina kommenterer også de lempede sprogkrav og akutpakkens forslag/ønske om at på uddannet flere anæstesisygeplejersker.

Spol frem til 00:17:00

https://www.dr.dk/.../p4nord.../p4-eftermiddag-2023-02-23...

 

Arbejderen:

– Jeg har ikke noget imod, at privathospitalerne er der i et vist omfang. Men når man flytter operationer og behandlinger fra det offentlige til det private, flytter man også sygeplejersker og læger samme vej, fordi både løn og arbejdsforhold er bedre i det private. Det vil betyde, at det offentlige sundhedsvæsen bliver yderligere udsultet, siger Christina Windau Hay Lund, der er forkvinde for Dansk Sygeplejeråd (DSR), Kreds Nordjylland i dag til Arbejderen.

https://arbejderen.dk/indland/mere-privatisering-kan-forvaerre-krise-paa...

12. februar:

Kun desperate panikhandlinger

Regeringens akutplan risikerer at gøre problemerne i det offentlige sundhedsvæsen endnu større, skriver kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund i Nordjyske søndag den 12. februar.

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/kun-desperate-panikhandlinger

2. februar:

Fokus på TV2 Nord.

- De unge peger selv på, hvad de kigger efter, når de vælger uddannelse. De vil gerne have et meningsfyldt arbejde, og det må man sige, at sygeplejefaget er. De peger også på, at lønnen skal følge med, vilkårene være gode, og der skal være tid til at løse sine opgaver, sagde Christina Windau Hay Lund, forkvinde i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland, i aftes i programmet Fokus på TV2 Nord.

Programmet på næsten en halv time kom godt omkring både rekruttering og fastholdelse, arbejdsvilkår og løn. Langt hen ad vejen var der stor forståelse fra de to politikere, især Søren Valgreen Knudsen:

- Der er dage, hvor det hele brænder sammen, og man løber rundt fra patient til patient med en knude i mave konstant. De dage er der kommer for mange af, siger Søren Valgreen Knudsen (S.), Fmd., udvalg for Uddannelse, Arbejdsmiljø og Rekruttering.

Der var også en del fine, men mindre initiativer, som bedre introduktion til nyansatte, lidt flere sengepladser på de mest pressede afdelinger og flere penge til uddannelse. Men udsendelsen præsenterede ikke større løsninger, der kan afhjælpe den nuværende krise i sundhedsvæsenet. Og spørgsmålet om løn blev henvist til centrale overenskomstforhandlinger og Lønstrukturkomiteen...

Se eller gense udsendelsen her:

https://www.tv2nord.dk/nordjylland/noedraab-fra-sygeplejersker-2400-forl...

 

1. februar:

- Hvis vilkårene var bedre (i Danmark, red.), så var jeg da rejst hjem i morgen, siger Vibeke Hyttel, der i otte år har været en af de mange danske sygeplejersker, der søger mod bedre løn- og arbejdsforhold i Norge.

Løsningen ligger ifølge kredsformand Christina Windau Hay Lund lige for:

- Arbejdsgiverne og politikerne må kigge på, hvordan arbejdsvilkår og løn kan gøres attraktive nok til, at sygeplejerskerne vælger at blive i Danmark, sagde hun i aftes til TV2 Nord.

Indslag:

https://www.tv2nord.dk/nyheder/01-02-2023/1930/1930-01022023?clip=64536dc5-7dbe-4348-ba74-dbe4e25bc837

Artikel:

https://www.tv2nord.dk/nordjylland/filmen-knaekkede-for-vibeke-foerst-da-hun-soegte-mod-udlandet-fik-hun-arbejdsglaeden-igen

1. februar:

Kirsten Højslet vender tilbage

- Jeg vil gerne tilbage til sygehuset, fordi jeg er meget bekymret for den flugt, der er af unge sygeplejersker, der kommer ud til forhold, hvor de ikke har tid til at gøre det, de gerne vil, siger Kirsten Højslet.

https://www.tv2nord.dk/nordjylland/sygehuset-raaber-paa-hjaelp-fra-pensi...

https://www.tv2nord.dk/nyheder/01-02-2023/1930/1930-01022023?clip=5728aa...

 

Januar:

31. januar:

Lad nu ansatte være anonyme - Fælles læserbrev mellem de nordjyske FOA-afdelinger og Kreds Nordjylland om behovet for anonymisering af de ansatte i psykiatrien.

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/lad-nu-ansatte-vaere-anonyme

25. januar:

Historien om tvangsflytning af sygeplejersker fra blandt andet Hobro til A1 og A2 er også på både tv2.dk, Sundhedsmonitor og Vigeur:

https://nyheder.tv2.dk/lokalt/2023-01-24-sygeplejerske-i-opraab-efter-tv...

https://sundhedsmonitor.dk/nyheder/art9182109/Sygeplejersker-fra-andre-h...

https://vigeur.dk/kaffebrief/kaffebriefspecial-de-pressede-sygehuse/c9c1...

24. januar:

Karina Staal overvejer at sige sit job op på sygehuset i Hobro - selv om hun egentlig er rigtig glad for sit arbejde. Det fortalte hun til TV2 Nord. Årsagen er, at ledelsen vil tvinge hende til at tage vagter i Aalborg. Ellers bliver hun fyret...
https://www.tv2nord.dk/region-nordjylland/sygeplejersker-raser-over-ny-o...

Og i 22-udsendelsen:

https://www.tv2nord.dk/nyheder/24-01-2023/sene-nyheder/2200-nyhederne?cl...

24. januar:

Rekrutteringsproblemer vil brede sig efter tvang

- Den tvang og den utilfredshed med arbejdsforholdene, der bliver spredt ud til Hobro også, den kommer til at skinne igennem, og det tror jeg bare giver endnu større rekrutteringsproblemer for den klinikledelse, der nu har taget den her lidt dårlige beslutning.

Operationssygeplejerske Annemette Zinck fra operationsafsnittet Hobro - Klinik Kirurgi-Kræft var klar i mælet, da hun blev interviewet af P4 Nordjylland. Ogå klinikchefen og kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund blev interviewet:

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/rekrutteringsproblemer-vil-brede...

 

23. januar:

TV2 Nord synes, at der er så påfaldende, at ledelsen af Aalborg Universitetshospital vil tvinge sygeplejersker til andre afdelinger, at tv-stationen er gået ind i historien.

https://www.tv2nord.dk/region-nordjylland/sygeplejersker-i-hobro-tvinges...

 

23. januar:

"Du skal ikke føle dig sikker"

I dag er det Nordjyske, der skriver om ønsket om anonymisering i psykiatrien. Sygeplejerske Andrea Jensen er flere gange blevet truet af nogle af de psykiatriske patienter, hun har været med til at behandle. Problemet er udbredt – og Andrea har desværre flere eksempler.

Find Nordjyskes artikel her (bag betalingsmur):

https://nordjyske.dk/nyheder/sundhed/andrea-er-blevet-truet-paa-arbejdet-jeg-har-da-kigget-mig-en-ekstra-gang-over-skulderen/4095772

Eller du kan finde Kreds Nordjyllands opsamling på vores hjemmeside:

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/radio-havde-fokus-paa-anonymisering

22. januar:

Tvang skræmmer sygeplejersker væk. 

Ledelsen på Aalborg Universitetshospital vil tvinge sygeplejersker fra blandt andet Hobro til at arbejde i Aalborg. Det risikerer at få flere til at sige op.

Læserbrev i Nordjyske.

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/tvang-skraemmer-sygeplejersker-vaek

22. januar:

Aalborg Universitetshospital vil ansætte tidligere sygeplejersker, jordemødre og læger - gerne pensionister - i en helt ny type job, der skal være med til at forbedre arbejdsforholdene.

Stillingsbetegnelsen er "ressourceperson" - en slags mentor for nye og uerfarne medarbejdere - og arbejdstiden er op til 15 timer om ugen. Foreløbig sker ansættelserne som et pilotprojekt.

- De kan fungere som mentorer for nyuddannede sygeplejersker, og kan være med til at give dem tryghed og en god start i arbejdslivet. En god introduktion er noget af det, der er med til at fastholde de nyuddannede i jobbet, siger kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund.

https://nordjyske.dk/nyheder/aalborg/jobmulighed-nu-vil-nordjysk-sygehus...

 

19. januar:

Radio havde fokus på anonymisering - P4 Nordjylland brugte torsdag en stor del af morgenudsendelsen på at diskutere anonymisering i journalerne i psykiatrien.

- Jeg skal nok finde ud af, hvor du bor og hvor dine børn går i skole. I skal ikke føle jer sikre, når jeg en gang kommer ud fra psykiatrien.

Sådan beskrev Andrea Lynn Jensen i morges en af sine grænseoverskridende oplevelser i psykiatrien i Region Nordjylland, da P4 Nordjylland hele morgenen satte fokus på ønsket om, at medarbejderne kan blive anonymiseret i journalerne.

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/radio-havde-fokus-paa-anonymisering

Og på dr.dk:

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/trusler-og-saboterede-bi...

 

9. januar:

Har politikerne allerede glemt sundhedsvæsenet?

Det spørgsmål stiller kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund i dag i Arbejderen, efter Mette Frederiksens nytårstale var renset for omtale af krisen i sundhedsvæsenet, og regeringsgrundlaget indeholder under halvdelen af de økonomiske midler, de tre regeringspartier ellers i forskellige udgaver lovede i valgkampen.

- Jeg kigger med gru mod Storbritannien, hvor problemerne om muligt er endnu større. Forleden advarede formanden for de britiske akutlæger om, at de mange forsinkelser, i forhold til bare det at kunne komme ind på en akutmodtagelse, risikerer at koste 3-500 briter livet. Om ugen! Er det den virkelighed, vi også skal opleve i Danmark, før politikerne forstår, at det her er dødelig alvor?

https://arbejderen.dk/blog/har-politikerne-allerede-glemt-sundhedsvaesen...

2022:

December:

21. december:

Der er overbelægning og travlhed på alle afdelinger, og det går ud over både ansatte og patienter. Sådan lyder det fra Maria Gade, tillidsrepræsentant og sygeplejerske på Regionshospital Nordjylland i Hjørring, som forsøger at råbe politikerne på Christiansborg op.

- Vi har et stort indtag af akutte patienter, og det giver travlhed overalt i sygehuset både i modtagelsen og på sengeafsnittene, siger hun.

I TV2 Nord:

https://www.tv2nord.dk/artikel/travlhed-paa-hjoerring-sygehus

I Nordjyske:

https://nordjyske.dk/nyheder/hjoerring/sygeplejerske-om-kaos-paa-sygehus...

14. december

Forkvinde for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland er ikke tilfreds med regeringsgrundlaget.

- Det, jeg har hørt indtil videre, er ikke ambitiøst nok.

Sådan lyder meldingen fra Christina Windau Hay Lund, der er kredsforkvinde i Nordjylland for Dansk Sygeplejeråd.

- Virkeligheden er, at sygeplejersker i stor stil forlader arbejdet, og unge søger ikke uddannelsen. Og hvis det skulle løses, havde jeg håbet på at se nogle mere ambitiøse planer.

https://www.tv2nord.dk/nordjylland/dansk-sygeplejeraad-i-nordjylland-rea...

 

November:

29. november

Læserbrev i Nordjyske fra bl.a. FTR på Regionshospital Nordjylland i Hjørring Bente Yder.

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/hvorfor-traede-paa-personalet?fb...

23. november

DR P4 Nordjylland

404 består - ser under 15. november.

22. november:

Nordjyske

404 består - ser under 15. november.

https://nordjyske.dk/nyheder/hjoerring/sygeplejersker-frygter-flytning-n...

15. november:

- Jeg er rigtig glad for at hospitalsledelsen har valgt at lytte til os, så vi forbliver en del af akutafdelingen. Det betyder meget for mine kollegaer og jeg, at der, hvor vores kompetencer er, også er der, vi får lov til at forblive, siger TR Maria Gade Madsen. 

Men hun er ærgerlig over, at syv kollegaer har sagt deres job op i ren frustration over situationen. 

https://www.tv2nord.dk/artikel/krise-paa-akutafdeling

Oktober:

31. oktober:

Skal vi have en stor reform af sundhedsvæsenet, hvor regionerne nedlægges? Det mener Lars Løkkes Moderaterne, men både Venstre og Socialdemokratiet i Nordjylland er imod - og vores kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund mener, at fokus bør være på personalet:

- Hvis du ikke gør noget for at sikre, at der er medarbejdere og sygeplejersker nok, så er det jo ligegyldigt, hvordan du har struktureret det. Vi har sagt det rigtig mange gange: Det starter med lønnen, sagde Christina i aftes til TV2 Nord. TV-stationen var i øvrigt forbi vores generalforsamling:-)

https://www.tv2nord.dk/nyheder/31-10-2022/1930/1930-31102022?clip=187c8f5e-97e1-407f-a6fb-e8e3517d0177

29. oktober:

Hvis der ikke er sygeplejerskeressourcer til rådighed i kommunen, ender det som under strejken, hvor færdigbehandlede borgere ikke kunne udskrives fra sygehuset, fordi hjemmesygeplejen ikke kunne tage imod dem. Denne gang kan I bare ikke afblæse en strejke for at afhjælpe det.

Læserbrev i Nordjyske fra hjemmesygeplejersker i Aalborg Lene Odgaard Andersen og Louise Westergaard.

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/hjemmesygeplejersker-hvorfor-ska...

25. oktober:

Det må I kunne gøre bedre!

TR på Akutmodtagelsen i Aalborg, Tanja Rejmer Hammer, er skuffet over udspillene fra både Venstre og Socialdemokratiet:

- Det er dejligt, at det er kommet udspil, men de er noget skuffende og meget, meget kortsigtede. De kan ikke redde noget på lang sigt - og det havde jeg faktisk forventet. Man skal kigge på ligeløn og sikre en ordentlig grundløn, så sygeplejersker ikke flygter til Norge, eksterne vikarbureauer og privathospitaler.

- Hvis man sikrer det på den langsigtede bane, så kunne man skabe bedre forhold for patienterne, siger Tanja til TV2.

https://nyheder.tv2.dk/video/dXJuOnR2MjpjbXM6YnJpZ2h0Y292ZTp2aWRlbzo2MzE...

19. oktober:

- Vi har brug for, at vi kan mærke, at nogen vil os.

Sådan sagde suppleant for fællestillidsrepræsentanten for sygeplejersker og radiografer på Aalborg Universitetshospital, Gert Mosbæk, i går i P4 Nordjylland. Han blev interviewet til radioen på den triste baggrund, at der nu er 100 færre sygeplejersker på sygehuset end for et år siden.

- Nu har de hørt de gode vinde, meninger og holdninger rigtig mange gange, uden at det har forandret noget. Så jeg tror, at nogle desværre kører træt og ikke selv tror på det mere. Og når man ikke selv tror på det mere, så er det naturligt, at man tænker, at så skal man noget andet, sagde Gert Mosbæk også.

Også kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund blev interviewet.

Links i artiklen her.

18. oktober:

- Vi er sygeplejersker, ikke håndværkere, og personalet på stedet havde fuld tillid til, at forholdene var bragt i orden, siger Trine Hoff Derosche, fællestillidsrepræsentant for hjemmesygeplejerskerne i Aalborg Kommune.
Men problemerne med fugt og skimmelsvamp var desværre ikke løst! Så nu er 50 sygeplejersker fra Sygeplejen Centrum og Sygeplejeklinikken på Diskovej blev flyttet til andre lokaler, mens der foretages yderligere undersøgelser. Mange af dem med helbredsproblemer som blandt andet hovedpine, migræne og tilbagevendende luftvejslidelser.
https://nordjyske.dk/nyheder/sundhed/ansatte-stolede-paa-at-fugtproblem-var-loest-vi-er-sygeplejersker-ikke-haandvaerkere/3480455?token=54be0c05-56e5-4d76-89f0-5aaa8ab21d38&utm_source=nordjyske.dk%26utm_medium=delingsknap_plus

18. oktober:

Trine og Louise fra mave- tarmkirurgisk i Aalborg er ikke i tvivl - Løkke og Moderaternes forslag om 2.500 om måneden kan ikke få dem til at gå på fuld tid. Men måske andre vil være fristede.

Tv2 Nord har kigget på forslaget.

https://www.tv2nord.dk/tv2dk/kan-loekkes-2500-kroner-lokke-disse-sygeple...

12. oktober:

Nordjyske: Højt arbejdspres på skadestuen i Aalborg har fået mange erfarne sygeplejersker til at søge væk.
- Det er rigtigt slemt i Aalborg. Og hver gang en kollega rejser, bliver arbejdspresset på dem, der er tilbage, større. Så har du en ond spiral, siger kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund til Nordjyske.
Forklaringerne fra de sygeplejersker, der forlader skadestuen, er ofte enslydende.
- De kan ikke holde til det. De kan ikke stå inde for den sygepleje, de skal levere, når der ikke er tid nok.

https://nordjyske.dk/nyheder/aalborg/skadestue-fanget-i-ond-spiral-nu-sk...

10. oktober:

TV2 News: Vikarer presser sundhedsvæsenet. TR Tanja Hammer fra akutmodtagelsen i Aalborg siger blandt andet:
- Vikarerne kender ikke de fysiske rammer og har ikke det samme kompetenceniveau, og så kan der ske fejl. Det går ud over patientsikkerheden, siger hun til TV2.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-10-10-mette-f-vil-afskaffe-vikarer-i...

Vores egen nyhed om sagen med lokale tal - også for lægerne vikarforbrug:

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/mediefokus-vikarer-presser-sundh...

8. oktober:

Nordjyske om lukningen af 404 i Hjørring her.

 

7. oktober:

Lukningen af 404 i Hjørring og medarbejdernes åbne brev til ledelsen blev omtalt flere steder:

- P4 Nordjylland:  Allerede i morges var tillidsrepræsentant Maria Gade Madsen i P4 Nordjylland, hvor hun blandt andet fortalte om, hvilke følelser planerne giver hos kollegerne:

- Modløshed og kæmpe store frustrationer. Mangel på tillid til ledelsen. Vi følger os som ludobrikker, de bare tror, de kan flytte rundt på en ny spilleplade og så flytter alt det gode bare med. Men sådan fungerer det altså ikke, sagde Maria Gade Madsen.

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2022-10-07#!02:08:10

- Arbejderen: https://arbejderen.dk/debat/aabent-brev-til-hospitalsledelsen-paa-region...

- Arbejderen, her som artikel: https://arbejderen.dk/fagligt/ledelsen-nedlaegger-akutsengeafsnit-paa-re...

- TV2 Nord: https://www.tv2nord.dk/hjoerring/sygeplejersker-til-ledelse-vi-er-igen-b...

 

September:

27. september:

DR P4 Nordjylland havde det meste af dagen forskellige interviews fra vores valgmøde på kredskontoret.

Læs vores egen reportage her.

26. september:

Gårsdagens aktion ved budgetvedtagelsen i Regionshuset fandt vej til TV2 Nord i aftes:

"Sygeplejeskerne stilles ikke tilfredse med løfterne for regionens 2023-budget. Der er brug for en stor aftale mellem Christiansborg, kommunerne og regionerne, lyder det."

Se indslaget her.

24. september:

Personalemangel rammer nu og fremover

Fælles læserbrev i Nordjyske mellem Yngre Læger i Nordjylland og Kreds Nordjylland peger på, hvordan manglen på både læger og sygeplejersker rammer patienterne.

Læs hele læserbrevet her.

22. september:

- Vi har advaret i årevis

Beslutningen om at lukke lungeafsnittet i Hjørring bekymrer også Christina Windau Hay Lund, forkvinde for Dansk Sygeplejeråds nordjyske kreds. Men det overrasker hende ikke.

- Vi har advaret om det i årevis. At man lukker et helt specialeafsnit, fordi man ikke har medarbejdere nok til at opretholde driften, siger noget om, hvor vi er henne i forhold til sundhedsvæsnet og den sårbarhed, der er. Jeg frygter, at det ikke er sidste gang, siger hun.

Læs i Nordjyske.

Eller artikel på vores egen hjemmeside.

18. september:

P4 Nordjylland.

- Hvis der kommer rumvæsner eller dinosaurere, er det så vigtigere end dit arbejde?
Man skal svare på meget som kredsforkvinde – og som søndagsgæst i P4 Nordjylland. Det var Christina Windau Hay Lund i går. Konceptet er en hyggesnak, men alligevel fik Christina nævnt både det fantastiske ved sygeplejerskefaget og vores valgmøde næste mandag den 26. september.
Og så kunne lytterne ellers høre om det afslappende ved at strikke, tage en dukkert i Limfjorden, drikke italiensk rødvin, spise ostepops og høre Lisa Ekdahl og Barbara Moleko.

Lyt her.
 

14. september:

Anerkender løft i budget, men der skal mere til.

Budgettet for Region Nordjylland giver flere penge til udvalgte afdelinger, psykiatrien og uddannelsesområdet. Et fremskridt, men ikke nok til at gøre en kæmpe forskel, siger kredsforkvinden til P4 Nordjylland.

Læs artikel med link.

 

August:

31. august:

Læserbrev i Nordjyske:

Politikerne skal løfte blikket, kigge op og tage ansvar. For katastrofen er ved at ramme sundhedssektoren - præcis som i filmen Don't look up, hvor politikerne undgik at se katastrofen i øjnene, da en kæmpe meteor havde kurs mod jorden.

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/kig-op-katastrofen-rammer

29. august:

Nye budgetoverskridelser på Nyt Aalborg Universitetshospital bekymrer kredsforkvinde Christina Lund.

- Detkan få konsekvenser for både borgere og ansatte.

Hør P4 Nordjylland - 1:13 inde i indslaget:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/seasonjob160913-nyheder-fra-p4-nordjylland-...

23. august:

Markant flere vikarer er i de seneste år begyndt at løse opgaver på de nordjyske sygehuse. Det er nødvendigt for at få opgaverne løst, men både arbejdsgivere og sygeplejersker vil have nedbragt antallet af vikarer.

https://www.tv2nord.dk/region-nordjylland/nordjyske-sygehuse-har-brugt-m...

12. august:

Læserbrev i Nordjyske:

Selvfølgelig fraråder vi ikke uddannelsen.

Forleden havde en læserbrevsskribent i Nordjyske den frækhed - for nu at bruge hans eget ord - at påstå, at Dansk Sygeplejeråd gennem ti år har frarådet unge at blive sygeplejersker. Det er selvfølgelig ikke korrekt - og i dagens avis får han svar på påtale.

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/selvfoelgelig-fraraader-vi-ikke-...

8. august:

– Måske løser ledelsen et arbejdspres lige den dag, hvor der er ekstra tryk på, men det bliver et problem, hvis medarbejderne mister indflydelse og oplever ikke at blive taget med på råd, siger forkvinde Christina Windau Hay Lund som kommentar til, at det er blevet sværere at få den aftalte tid til samarbejdet mellem tillidsvalgte og ledelserne i Region Nordjylland i blandt andet MED-udvalgene.

Læs i Arbejderen her.

Juli:

30. juli:

- Snakken om at tale sygeplejefaget op eller ned er med til at aflede opmærksomheden fra det reelle problem: At det er for pressede arbejdsvilkår og for lav løn, der får de unge til at vælge uddannelsen fra. Det kræver nogle politiske løsninger og handlinger, hvis udviklingen skal vendes, lød det blandt andet fra kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund i et længere interview i P4 Nordjylland i morges.

Hvis linket ikke bringer dig det rigtige sted hen, så spol frem til 2:35:30.

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4-weekend-nordjylland/p4-weekend-2022-07-30#!02:35:30

18. juli:

- Det lyder rigtig fornuftigt. Men det kommer ikke til at løse den krise, vi står i lige nu. Der er simpelthen behov for en større tilførsel af ressourcer til sundhedsvæsnet, hvis det virkelig skal batte, siger kredsnæstforkvinde Caroline Kronborg Grøn.

Hun kommenterer i TV Nord Socialdemokratiets forslag om at gøre enkelte sygehuse til "frisygehuse", hvor man kan frigøre sig fra en del af de mange problematiske regler i sundhedsvæsnet.

www.tv2nord.dk/region-nordjylland/socialdemokratiet-vil-lave-frisygehuse?fbclid=IwAR3uArSRP2k2pHYTgogAHwVz5t1VLG7ZEMf0N803_UFcBQoGdjAlPFcbknw

https://www.tv2nord.dk/nyheder/18-07-2022/sene-nyheder/2200-nyhederne?clip=753fe2e9-526d-4f1a-8fd5-efa2bae00cbe

5. juli:

- Når man spørger de unge, så kigger de både på lønnen og på arbejdsvilkårene. De peger på, at de kommer ud i et presset arbejdsmiljø, når de er færdige. Under konflikten pegede vi på ting, der ikke hænger sammen hvad angår vilkår og rammer. Et sammenhængende sundhedsvæsen, hvor det er attraktivt at være både som sygeplejerske og som ung, der skal søge ind, det er politikernes ansvar, sagde forkvinde Christina WIndau Hay Lund til TV2 Nord.

https://www.tv2nord.dk/nyheder/05-07-2022/1930/1930-05072022?clip=e7d2df...

 

Juni:

27. juni:

Ord har magt.

Det er ikke bare pjat at gå op i, om det hedder formand eller forkvinde. For ord kan udvikle eller sætte udvikling i stå, skriver forkvinden for de nordjyske sygeplejersker i den faglige blog i Arbejderen.

Læs bloggen her.

22. juni:

– Situationen er voldsomt bekymrende. Politikerne må stille sig selv spørgsmålet: Hvad er det for et sundhedsvæsen, vi vil have? Det her går ud over både patienter og medarbejdere, siger Christina Windau Hay Lund, der er forkvinde for Dansk Sygeplejeråds kreds i Nordjylland, i dag til Arbejderen.

Baggrunden er de mange ubesatte stillinger, lukkede sengepladser og udskudte operationer. I artiklen udtrykker både læger og sundhedseksperter samme bekymring.

Læs artiklen i Arbejderen her.

17. juni:

Patienterne taber

Forstår politikerne, at der bag tal og statistikker er levende mennesker? Det stiller hjemmesygeplejerske og kredsbestyrelsesmedlem Lene Odgaard Andersen spørgsmålstegn ved i dette indlæg i dagens Nordjyske.

Læs indlægget her. Eller her på vores egen hjemmeside.

10. juni

Økonomiaftalen mellem regeringen og Danske Regioner bekymrer kredsforkvinde Christina Windau Hay Lund voldsomt - til p4 Nordjylland siger hun, at hun havde håbet, at man ville prioritere penge, så der var mulighed for at rekruttere og fastholde det nødvendige personale.

Christina er på 09:10 inde i udsendelsen. Præcis en time senere - 1:09:00 svarer regionsformand Mads Duedahl. Han erkender, at der er en svær budgetproces forude.

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-eftermiddag/p4-eftermiddag-2022-06-10#!00:09:10

April:

28. april

- Løn og arbejdsvilkår hænger sammen, hvis vi skal have løst manglen på sygeplejersker i Nordjylland. Det var den klare besked fra kredsformand Christina Windau Hay Lund i P4 Nordjylland torsdag morgen.

Regionsformand Mads Duedahl kan ikke finde 5.000 om måneden, men var åben for at finde mindre beløb til udvalgte grupper.

Christina Windau Hay Lund finder du 1:25:00 inde i udsendelsen. Mads Duedahl ligger lidt før: 1:15:45

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2022-04-28#!=1:25:00

26. april:

Ifølge finansloven skulle der være 100 flere sygeplejersker i Region Nordjylland i 2021 sammenlignet med 2019. Virkeligheden er 47 nye sygeplejersker. Det skrev Nordjyske en artikel om, efter de fik en pressehenvendelse fra Kreds Nordjylland.

Kredsformand Christina Windau Hay Lund medvirkede i artiklen. Hun pointerede, at løn og arbejdsvilkår er en del af løsningen og sagde bl.a. også:

- Hvis ikke man gør noget, og lader problemet blive større, bliver det sværere at få vent skuden. Jo flere sygeplejersker, der forsvinder, jo større pres er der på dem, der er tilbage. Det er vi nødt til at få bremset.

Du kan læse artiklen online her: Sygeplejerskemangel: Under halvdelen opnået | Nordjyske.dk

11. april:

P1 Morgen

DR fortsatte deres fokus på overbelægning i P1 Morgen. Her deltog TR og KB-medlem Jeanette Bertelsen, som bl.a. fortalte, hvordan hun kan mærke overbelægningen på intensiv- og medicinsk afdeling i Thisted, hvor hun arbejder.

Regionsrådsformand Mads Duedahl blev forelagt hendes fortælling sammen med DR’s dokumentation for overbelægning og sagde bl.a., at manglen på personale er en del af problemet – og at en investering i sygeplejerskers løn vil være en del af løsningen.

Genhør udsendelsen her: P1 Morgen | Mandag 11. apr. 2022 | DR LYD

(Spol frem til 00.36.40 i indslaget for at høre Jeanette Bertelsen og 02.28.54 for at høre Mads Duedahl).

TV AVISEN

Det er dit postnummer, der afgør, om vi risikerer en seng på gangen, hvis vi må indlægges – fortalte TV AVISEN i deres 18.30-udsendelse. Deres kortlægning viser, at der er størst overbelægninger på sygehuse uden for landets tre største byer. Bl.a. er der høj overbelægning på Aalborg Universitetshospital.

TV AVISEN - 11. APR 2022 18:30 | Se online her | DRTV

10. april:

DR1 - 21 SØNDAG og dr.dk

Sidste år blev fire ud af ti patienter indlagt på en afdeling med overbelægning på Aalborg Universitetshospital – og forskning viser, at jo større overbelægning, jo større dødelighed.

Det er blot nogle af de skræmmende pointer, DR satte fokus på i påsken.

Flere nordjyske sygeplejersker var med til at sætte fokus på problemet ved at medvirke.

Du kan gense den lange udsendelse i 21 SØNDAG her: 21 SØNDAG: Sæson 2022 – Højteknologiske våben og krigsforbrydelser i Ukraine. Overbelægning presser sygehuse. | DRTV

Og læse den tilhørende netnyhed her: Hver syvende patient ligger på en overfyldt afdeling: Det kan koste liv, advarer forsker | Indland | DR

7. april:

Hjemmesygeplejerske og FTR i Aalborg Kommune Trine Hoff Derosche forklarer i et debatindlæg i Nordjyske, hvorfor hun håber, at folketingspolitikerne stemmer for regeringens forslag om selvstændigt virksomhedsområde for sygeplejersker:

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/hurtigere-hjaelp-og-mindre-tidss...

4. april:

P4 Nordjylland - 25:00 inde i udsendelsen

Kredsformand Christina Windau Hay Lund undrer sig over, at Region Nordjylland aktivt forsøger at rekruttere sygeplejersker i Sverige, der selv mangler:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2022-04-05#!00:25:00

Marts:

9. marts:

Christina Windau Hay Lund, formand for DSR kreds Nordjylland, frygter at en politisk bestemt mindsteløn underminerer den danske model og selve organiseringen i fagbevægelsen.

– Jeg tror, det vil få mange til at spørge sig selv om, hvorfor skal man så være medlem af en fagforening, hvis det alligevel er politikerne, der bestemmer lønnen, siger den nordjyske kredsformand.

https://arbejderen.dk/fagligt/modstandere-af-eu-mindsteloen-naeste-gang-...

8. marts:

Kampdag: Er dine muligheder stadig afhængig af dit køn?

Vi skal ikke undlade at tage fat på at løse problemet med ligestilling, bare fordi det er svært. Sådan skriver kredsens formand og næstformand i et debatindlæg i anledningen af Kvindernes Internationale Kampdag. Bragt som Synspunkt i Nordjyske - også lagt på vores egen hjemmeside:

https://dsr.dk/kredse/nordjylland/nyhed/kampdag-er-dine-muligheder-stadi...?

7. marts: 

TV 2 Nord beskæftigede sig med DSR's medlemstal. Desværre nævnte stationen ikke, at vi selvfølgelig arbejder hårdt for at vinde medlemmerne tilbage - og at vi i Nordjylland har mistet langt færre medlemmer end på landsplan. 126 ud af 8705.

https://www.tv2nord.dk/nordjylland/sygeplejersker-forlader-fagforening-e...

Februar:

15. februar:

P4 Nordjylland

Hvor skal pengene komme fra?

Det spurgte en bekymret kredsformand Christina Windau Hay Lund om på P4 Nordjylland om i går, efter det er kommet frem, at supersygehuset i Aalborg, NAU, igen-igen overskrider budgettet og bliver yderligere forsinket. Denne gang mangler der 130 millioner kroner.

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2022-02-15#!02:39:40

Januar:

29. januar:

P4 Nordjylland

Kredsformand Christina Windau Hay Lund var inviteret I studiet for at kommentere på Mette Frederiksens udmelding om, at regeringens forslag til en sundhedsreform er på vej. Statsministeren har sagt, at der først skal arbejdes på at reducere puklen af behandlinger og herefter arbejdes på at gøre sundhedsvæsnet mere robust.

Christina argumenterede for, at rækkefølgen bør være omvendt:

- Der har længe været råbt på, at vi har brug for et robust sundhedsvæsen. For at kunne afvikle bl.a. de operationer, der ikke har kunne afvikles gennem en længere periode, kræver det en robusthed. Derfor tænker jeg ikke, politikerne skal vente med at investere i det. Lige nu kan det flere steder være svært bare at få det daglige arbejde til at køre, fordi man bl.a. mangler rigtig mange sygeplejersker. Derfor synes jeg ikke, man skal vente med at investere i et robust sundhedsvæsen.

Genhør interviewet her (spol frem til 01.39.00): P4 Weekend Nordjylland | P4 Weekend | DR LYD

28. januar:

Læserbrev i Nordjyske

På landsplan bliver cirka 1.400 sygeplejerskestuderende færdige med deres uddannelse i disse uger – 138 af dem her i Nordjylland.

Tillykke til jer alle og velkommen til verdens bedste fag. I skal vide, at jeg aldrig har mødt en sygeplejerske, som ikke var glad for og stolt af sit fag.

Arbejdsgivere og politikere – det er nu jeres ansvar at passe godt på de nye sygeplejersker og give dem nogle ordentlige rammer at være sygeplejerske i. Vi har brug for dem. Selv det bedste fag kan være umuligt at være i, hvis forholdene, man skal arbejde under, ikke er i orden.

Læs hele kredsformand Christina Windau Hay Lunds debatindlæg fra dagens Nordjyske her: https://dsr.dk/.../nyhed/pas-godt-paa-de-nye-sygeplejersker

24. januar:

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Intens travlhed får sygeplejerske og kredsbestyrelsesmedlem Berit Byg til at føle, at hun svigter alle: Patienterne, de pårørende og kollegerne. For at få tingene til at hænge sammen, må hun tage dobbeltvagter. Og svigter så sit lokalsamfund, sin familie og sine venner.

Læs hendes rammende opråb her: Sygeplejerske: Jeg undskylder (sundhedspolitisktidsskrift.dk)

2021:

December:

14. december:

dr.dk + P4 Nordjylland

Det har været helt afgørende, at de nye beredskabsaftaler, som er indgået med Region Nordjylland, bygger på frivillighed:

- Det er baseret på tidligere erfaringer, hvor vi har oplevet, at sygeplejersker måske ikke har følt sig ordentligt klædt på med kompetencer til at skulle flytte sig fra det arbejdssted, de normalt plejer at være på. Når vi har indgået en aftale nu, så er det fordi, vi ønsker at sikre de bedst mulige rammer for de sygeplejersker, der bliver omfattet, fortalte kredsformand Christina Windau Hay Lund til DR P4 Nordjylland.

Anæstesisygeplejerske Lærke Holm Sø, der lige nu er udlånt til intensivafdelingen på Aalborg Universitetshospital, blev også interviewet og sagde :

– Skal man i beredskabet, synes jeg, at den nye aftale er okay.

Genhør dem begge i P4 Nordjylland her: P4 Morgen Nordjylland | P4 Morgen | DR LYD

Og læs netartiklen her: 6.000 kroner ekstra om måneden skal lokke flere sygeplejersker til pressede afdelinger | Nordjylland | DR

7. december:

Arbejderen:

Vinterpakke løser ikke grundlæggende problemer - blog af kredsformand Christina Windau Hay Lund:

https://arbejderen.dk/blog/politikerne-er-noedt-til-selv-at-yde-en-ekstr...

6. december:

TV2 Nord:
- En milliard til sundhedsvæsenet er ikke nok. Med finanslovsaftalen bliver det danske sundhedsvæsen en milliard rigere. Selvom det er mange penge, så er det kun en midlertidig løsning, mener formanden for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland, Christina Windau Hay Lund.

https://www.tv2nord.dk/nordjylland/formand-for-dansk-sygeplejeraad-en-mi...

P4 Nordjylland:

- Det er tiltrængt med flere penge, for sundhedsvæsnet er rigtig presset. Men det ligger i ordet coronavinterpakke, at det er en midlertidig løsning - vi skal også have fokus på at finde langsigtede løsninger, sagde kredsformand Christina Windau Hay Lund mandag morgen på P4 Nordjylland, efter det er aftalt, at der afsættes en milliard kroner ekstra til sygehusene.

Du finder interviewet med Christina 2:37:13 inde i udsendelsen.

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2021-12-06-06-05-6#...

Nordjyske:

Sygeplejersker siger stop: Her ender de fleste efter opsigelse

Coolshop, tøjfirmaer, udlandsarbejde eller vikarbureau. Nogle vil blive i faget, andre vil aldrig tilbage

https://nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/behnaz-har-sagt-op-og-tager-nu-...

5. december:

Henrik fik nok at det pressede arbejdsmiljø på Akutmodtagelsen i Aalborg og sagde sit faste job op for i stedet at blive vikar.

- Det giver mig også frihed til at sige, at i dag har jeg ikke lyst til at være på akutmodtagelsen, så jeg vælger lige en anden afdeling, forklarede han i weekenden i Nordjyske.

https://nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/regionens-udgifter-til-vikarer-...

3. december:

P4 Nordjylland - 1:26:00 inde i udsendelsen

Kredsformand Christina Windau Hay Lund glæder sig over, at kun syv sygeplejersker sagde deres job i Region Nordjylland op ved månedsskiftet, for opsigelser er ikke løsningen på problemerne.

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2021-12-03-06-05-6#!01:26:00

November:

28. november:

Opsigelserne vælter ind på flere afdelinger på Aalborg Universitetshospital, hvor ansatte og tillidsrepræsentanter frygter den sidste dag i måneden. Vores dygtige tillidsrepræsentanter Tanja Rejmer Hammer og Pia Jødal Næss-Schmidt har talt med Nordjyske.

Læs artiklen her.

23. november:

Gitte Olesen har i sine 21 år på hjerte-lungekirurgisk operationsafdeling i Aalborg aldrig oplevet så mange aflysninger som i disse uger.

- Vi kan ikke løse problemerne med overarbejde. Der skal ansættes flere, lyder det fra Gitte Olesen, der er tillidsrepræsentant for sine sygeplejerskekolleger.

https://www.tv2nord.dk/nyheder/23-11-2021/1930/1930-23112021?clip=601ffe...

17. november:

Tillykke med valget til ny regionsformand Mads Duedahl - vi vil holde dig op på valgløfterne om højere løn. Kredsformand Christina Windau Hay Lund i P4 Nordjylland:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2021-11-17-06-05-6#!02:35:15

15. november:

Patienter er døde, fordi sygeplejerskerne ikke har tid til at gøre dem klar til operation. Det fortalte anæstesisygeplejerske Lærke Holm Sø i P1.

Både konservatives Per Larsen og regionsformand Ulla Astman vil nu ifølge P4 Nordjylland have sagen undersøgt nærmere.

https://www.dr.dk/lyd/p1/p1-debat/p1-debat-2021-11-15

11. november:

TV2 Nord/Salto 19.45

Arbejdsforhold, løn og mangel på sygeplejersker fyldte godt i debatten på TV2 Nord, da der var valgdebat op til regionsvalget.

Ikke mindst fordi TV-stationen tre gange stillede direkte om til det første møde i den nyvalgte kredsbestyrelse, hvor politikerne fik klar besked om forholdene på de nordjyske sygehuse.

https://www.tv2nord.dk/region-nordjylland/regionen-spidskandidater-i-hef...

 

9. november:

P4 Nordjylland ca. 17.35:

Kredsformand Christina Windau Hay Lund forklarer, hvorfor det hverken er rimeligt eller holdbart at bede sygeplejerskerne yde en ekstra indsats uden at give noget til gengæld:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-eftermiddag/p4-eftermiddag-2021-11-0...

 

TV2 Nord 19.30:

- Det hun beder os om, det kan man ikke. Så klart lyder det fra sygeplejerske Heidi Hansen fra Støvring, da hun tirsdag genser det pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S), beder sygeplejerskerne om at tage en ekstra tørn.

Se Heidis klare og tydelige meldinger - bakket op af kredsformand Christina Windau Hay Lund - på TV2 Nord:

https://www.tv2nord.dk/aalborg/sygeplejersker-afviser-statsministeren-je...

 

Nordjyske:

- Hvis hverdagen kun skal køre rundt på bekostning af, at vi er fleksible hele tiden, så brænder det altså sammen. Og det er dét, det er på vej til. Advarslen kommer fra Linea K. M. Pedersen, sygeplejerske og tillidsrepræsentant på intensivafsnittet på Aalborg Universitetshospital Thisted:

https://nordjyske.dk/nyheder/thisted/sygeplejersker-frygter-opkald-i-fri...