Kreds Nordjylland i medierne

Find links til nyheder i medierne, hvor Kreds Nordjylland og kredsens medlemmer optræder

Nyheder med Kreds Nordjylland og nordjyske sygeplejersker i valgperioden 2021-25:

Send endelig et tip på clo@dsr.dk, hvis vi har overset noget.

2021:

December:

14. december:

dr.dk + P4 Nordjylland

Det har været helt afgørende, at de nye beredskabsaftaler, som er indgået med Region Nordjylland, bygger på frivillighed:

- Det er baseret på tidligere erfaringer, hvor vi har oplevet, at sygeplejersker måske ikke har følt sig ordentligt klædt på med kompetencer til at skulle flytte sig fra det arbejdssted, de normalt plejer at være på. Når vi har indgået en aftale nu, så er det fordi, vi ønsker at sikre de bedst mulige rammer for de sygeplejersker, der bliver omfattet, fortalte kredsformand Christina Windau Hay Lund til DR P4 Nordjylland.

Anæstesisygeplejerske Lærke Holm Sø, der lige nu er udlånt til intensivafdelingen på Aalborg Universitetshospital, blev også interviewet og sagde :

– Skal man i beredskabet, synes jeg, at den nye aftale er okay.

Genhør dem begge i P4 Nordjylland her: P4 Morgen Nordjylland | P4 Morgen | DR LYD

Og læs netartiklen her: 6.000 kroner ekstra om måneden skal lokke flere sygeplejersker til pressede afdelinger | Nordjylland | DR

7. december:

Arbejderen:

Vinterpakke løser ikke grundlæggende problemer - blog af kredsformand Christina Windau Hay Lund:

https://arbejderen.dk/blog/politikerne-er-noedt-til-selv-at-yde-en-ekstr...

6. december:

TV2 Nord:
- En milliard til sundhedsvæsenet er ikke nok. Med finanslovsaftalen bliver det danske sundhedsvæsen en milliard rigere. Selvom det er mange penge, så er det kun en midlertidig løsning, mener formanden for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland, Christina Windau Hay Lund.

https://www.tv2nord.dk/nordjylland/formand-for-dansk-sygeplejeraad-en-mi...

P4 Nordjylland:

- Det er tiltrængt med flere penge, for sundhedsvæsnet er rigtig presset. Men det ligger i ordet coronavinterpakke, at det er en midlertidig løsning - vi skal også have fokus på at finde langsigtede løsninger, sagde kredsformand Christina Windau Hay Lund mandag morgen på P4 Nordjylland, efter det er aftalt, at der afsættes en milliard kroner ekstra til sygehusene.

Du finder interviewet med Christina 2:37:13 inde i udsendelsen.

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2021-12-06-06-05-6#...

Nordjyske:

Sygeplejersker siger stop: Her ender de fleste efter opsigelse

Coolshop, tøjfirmaer, udlandsarbejde eller vikarbureau. Nogle vil blive i faget, andre vil aldrig tilbage

https://nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/behnaz-har-sagt-op-og-tager-nu-...

5. december:

Henrik fik nok at det pressede arbejdsmiljø på Akutmodtagelsen i Aalborg og sagde sit faste job op for i stedet at blive vikar.

- Det giver mig også frihed til at sige, at i dag har jeg ikke lyst til at være på akutmodtagelsen, så jeg vælger lige en anden afdeling, forklarede han i weekenden i Nordjyske.

https://nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/regionens-udgifter-til-vikarer-...

3. december:

P4 Nordjylland - 1:26:00 inde i udsendelsen

Kredsformand Christina Windau Hay Lund glæder sig over, at kun syv sygeplejersker sagde deres job i Region Nordjylland op ved månedsskiftet, for opsigelser er ikke løsningen på problemerne.

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2021-12-03-06-05-6#!01:26:00

November:

28. november:

Opsigelserne vælter ind på flere afdelinger på Aalborg Universitetshospital, hvor ansatte og tillidsrepræsentanter frygter den sidste dag i måneden. Vores dygtige tillidsrepræsentanter Tanja Rejmer Hammer og Pia Jødal Næss-Schmidt har talt med Nordjyske.

Læs artiklen her.

23. november:

Gitte Olesen har i sine 21 år på hjerte-lungekirurgisk operationsafdeling i Aalborg aldrig oplevet så mange aflysninger som i disse uger.

- Vi kan ikke løse problemerne med overarbejde. Der skal ansættes flere, lyder det fra Gitte Olesen, der er tillidsrepræsentant for sine sygeplejerskekolleger.

https://www.tv2nord.dk/nyheder/23-11-2021/1930/1930-23112021?clip=601ffe...

17. november:

Tillykke med valget til ny regionsformand Mads Duedahl - vi vil holde dig op på valgløfterne om højere løn. Kredsformand Christina Windau Hay Lund i P4 Nordjylland:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-morgen/p4-morgen-2021-11-17-06-05-6#!02:35:15

15. november:

Patienter er døde, fordi sygeplejerskerne ikke har tid til at gøre dem klar til operation. Det fortalte anæstesisygeplejerske Lærke Holm Sø i P1.

Både konservatives Per Larsen og regionsformand Ulla Astman vil nu ifølge P4 Nordjylland have sagen undersøgt nærmere.

https://www.dr.dk/lyd/p1/p1-debat/p1-debat-2021-11-15

11. november:

TV2 Nord/Salto 19.45

Arbejdsforhold, løn og mangel på sygeplejersker fyldte godt i debatten på TV2 Nord, da der var valgdebat op til regionsvalget.

Ikke mindst fordi TV-stationen tre gange stillede direkte om til det første møde i den nyvalgte kredsbestyrelse, hvor politikerne fik klar besked om forholdene på de nordjyske sygehuse.

https://www.tv2nord.dk/region-nordjylland/regionen-spidskandidater-i-hef...

 

9. november:

P4 Nordjylland ca. 17.35:

Kredsformand Christina Windau Hay Lund forklarer, hvorfor det hverken er rimeligt eller holdbart at bede sygeplejerskerne yde en ekstra indsats uden at give noget til gengæld:

https://www.dr.dk/lyd/p4nord/p4nord-eftermiddag/p4-eftermiddag-2021-11-0...

 

TV2 Nord 19.30:

- Det hun beder os om, det kan man ikke. Så klart lyder det fra sygeplejerske Heidi Hansen fra Støvring, da hun tirsdag genser det pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S), beder sygeplejerskerne om at tage en ekstra tørn.

Se Heidis klare og tydelige meldinger - bakket op af kredsformand Christina Windau Hay Lund - på TV2 Nord:

https://www.tv2nord.dk/aalborg/sygeplejersker-afviser-statsministeren-je...

 

Nordjyske:

- Hvis hverdagen kun skal køre rundt på bekostning af, at vi er fleksible hele tiden, så brænder det altså sammen. Og det er dét, det er på vej til. Advarslen kommer fra Linea K. M. Pedersen, sygeplejerske og tillidsrepræsentant på intensivafsnittet på Aalborg Universitetshospital Thisted:

https://nordjyske.dk/nyheder/thisted/sygeplejersker-frygter-opkald-i-fri...