NordNyt 18.01.18

Jytte_Wester_Lille.jpg

Et spændende år forude

Jeg håber, at I er kommet godt ind i det nye år efter forhåbentlig at have haft lidt fri sammen med familie og venner over jul og nytår. Her på kredskontoret er den nyvalgte kredsbestyrelse og det nye formandskab sammen med de ansatte i gang med at forberede et hektisk forår. Her kommer især overenskomsten (OK18) til at fylde meget. Hvorfor står vi sammen om arbejdstidsaftale og ligeløn? Overenskomstforhandlingerne blev sat på pause, allerede inden de for alvor var kommet i gang. Vi 51 organisationer i forhandlingsfællesskabet står nemlig tæt sammen og har i første omgang krævet, at en arbejdstidsaftale for lærerne falder på plads, inden der kan forhandles andre krav. Hvorfor gør vi det? Det gør vi for at bakke op om retten til at have en arbejdstidsaftale, man kan have indflydelse på via sin overenskomst frem for, at det er politikerne, som bestemmer. Tænk, hvis politikerne på et tidspunkt vil ændre på vores arbejdstider, og vi ikke frivilligt går med til det – vil de så gennemtrumfe deres forslag med en lov, ligesom de gjorde med lærerne? Her må vi stå sammen – sygeplejersker, lærere, pædagoger osv. – og vise styrke i fællesskab. Men arbejdstidsaftalen er ikke det eneste, vi står sammen om i forhandlingsfællesskabet. Også de øvrige krav er der historisk sammenhold omkring – blandt andet kravene om puljer til både lavtlønnede og at skabe ligeløn mellem kønnene, især ved at hæve lønnen i kvindedominerede fag. Forhåbentlig bliver 2018 året, hvor vi kan begynde opgøret med sygeplejerskernes helt urimeligt lave indplacering i det offentlige lønsystem. Jeg er sikker på, at 2018 bliver et spændende år. Jytte Wester Kredsformand

 

Årets kliniksted:

Aarets_kliniksted_2018_8.jpg

Kagemand til 9 Øst

Det bedste kliniksted i Nordjylland i 2018 er: Medicinsk Gastroenterologisk sengeafdeling 9Ø, Aalborg Universitetshospital. Det er de sygeplejerskestuderende i SLS, der hvert år kårer det bedste kliniksted i hver region.

> Læs mere og se flere billeder

Invitation til debatarrangement:

En livsnødvendig samtale om døden

Det Etiske Råd og Det Nationale Sorgcenter inviterer til debat om liv og død. Gennem film, oplæg, debat og samtale kan du få indsigt i betydningen af at tale med hinanden om døden – til glæde for livet. Du kan også få inspiration til, hvordan du kan bruge erkendelse af døden som en løftestang til en samtale om livet. Når det gælder vores forhold til døden, er mange af os analfabeter. Men tabuiseringen af døden risikerer at spænde ben for os i livet. Arrangementerne henvender sig til dig, der har alvorlig sygdom inde på livet – det kan være privat eller gennem dit arbejde. De henvender sig også til dig, der blot er optaget af spørgsmål vedrørende liv og død. • Aalborg 18. april 2018 kl. 19 – 21 Aalborg Bibliotek, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg. Oplægsholder: Ole Raakjær, hospicepræst og formand for bestyrelsen i Foreningen for Palliativ Indsats • Thisted 16. maj 2018 kl. 19 – 21, Plantagehuset, Plantagevej 18, 7700 Thisted. Oplægsholder: Skuespiller Søs Egelind Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding:

> Læs mere og tilmeld dig