NordNyt - 100 sygeplejersker og fuld tid 27.02.20

Jytte_Wester.jpg

100 ekstra sygeplejersker og fuld tid

Aftalen mellem regeringen og Danske Regioner om 1.000 flere sygeplejersker på sygehusene betyder 100 ekstra sygeplejersker til Nordjylland. Det er ikke nok til at løse alle problemer - langt fra - men det er en god begyndelse. Samtidig får alle regionale sygeplejersker fremover ret til at gå op på fuld tid - og alle stillinger skal slås op på fuld tid. Men det er vigtigt at understrege, at der er tale om en ret - ikke en pligt. Kredsformand Jytte Wester har skrevet om både de ekstra sygeplejersker og arbejdstidens længde i et indlæg, du finder via nedenstående link.

> Læs mere

Ensomhedsscreening:

Ensomhed1.jpg

Sygeplejersker opdager flere ensomme

På sundhedscenteret i Rebild Kommune opdager sygeplejersker flere ensomme borgere, efter de har taget et nyt samtaleredskab i brug.

> Læs hele artiklen

Athena Pris på 50.000 kr.

 

Hvem fortjener 50.000 kr. for en sygeplejefaglig indsats? Du kan indstille en enkeltperson, et team eller en arbejdsplads til Athena Prisen - opkaldt efter Florence Nightingales ugle. Indsatsen skal handle om, at et eller flere af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling er omsat til lokale mål og handling i hverdagen. Det lyder lidt stort, men det er f.eks. "at sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper" - så mange indsatser kan komme i betragtning. Indstillingsfristen er den 9. marts 2020 kl. 12.00.

> Indstil her

Husk at udfylde undersøgelse om arbejdsmiljø

 

Politikerne skal kende sygeplejerskers arbejdsvilkår - så hjælp med at skabe viden og overblik. Omkring 6.000 kolleger over hele landet er udvalgt til at deltage i vores store arbejdsmiljøundersøgelse (SATH - Sygeplejerskers arbejdsmiljø, trivsel og helbred). De udvalgte har fået en mail med link til undersøgelsen. Det er vigtigt, at I får den udfyldt, så vi kan få sat tal på arbejdspres og andre arbejdsmiljøproblemer. Resultaterne af undersøgelsen vil senere blive formidlet i blandt andet Sygeplejersken og på hjemmesiden.

> Læs om tidligere undersøgelser

Du kan nå det endnu :-)

Der er stadig ledige pladser på nogle af forårets aktiviteter

Du kan bl.a. komme til Sofie Bio i Hjørring eller Thisted, eller du kan deltage i Folkeuniversitetets foredrag om demens og Alzheimers sygdom. Snart vil du også kunne tilmelde dig en temadag om demens den 2. juni.

> Se kredsens arrangementsoversigt her