NordNyt 17.09.19

920827F004_smal2.jpg

Ses vi til fælles fagdag og 120 års jubilæum?

Som noget nyt inviterer vi i år til en fælles fagdag i stedet for en generalforsamling. Her vil bl.a. Jacob Birkler, filosof med speciale i etik i sundhedsvæsnet, holde et spændende oplæg. Der vil være god mad og musik, og vi fejrer også, at det er 120 år siden, Dansk Sygeplejeråd blev etableret. Så meld dig til en god aften – og få gerne dine sygeplejekolleger eller studiekammerater til det samme. Arrangementet finder sted tirsdag den 22. oktober klokken 16.30-22.00 i Aalborg Kongres & Kultur Center.

> Læs mere

Økonomiaftale

Et lille skridt på vejen

Netop i dag og i morgen diskuterer politikerne i Region Nordjylland budgettet for 2020. - Det ser lidt bedre ud end de seneste ti år, fordi økonomiaftalen med regeringen giver Nordjylland 150 millioner kroner ekstra. Det er dog tvivlsomt, om det rækker til andet end at følge med det sigende antal patienter, bedre behandlinger og dyrere medicin, siger kredsformand Jytte Wester. Hun påpeger, at der er brug for et endnu større løft, hvis regeringen skal indfri løfterne om at kunne ansætte flere sygeplejersker. - Der er i den grad brug for mere personale og flere sygeplejersker på mange afdelinger. Det forventer vi, at man går i gang med at rette op på – forhåbentlig allerede med finansloven, siger Jytte Wester. Aftalen mellem Danske Regioner og regeringen giver et særligt tilskud på 100 millioner kroner til Region Midtjylland til at dække nogle af de ekstra udgifter til sammenlægning og udflytning til Aarhus Universitetshospital i Skejby. - Det må selvfølgelig danne præcedens, så Region Nordjylland også får hjælp til at flytte på det nye Aalborg Universitetshospital i 2021 eller 2022. Budgetmaterialet fra Region Nordjylland sendes fra i morgen, den 18. september, i høring i blandt andet hovedudvalget og andre samarbejdsorganer frem til den 30. september. Politikerne håber at kunne enes om budgettet den 10. oktober og godkende det på mødet i regionsrådet den 29. oktober.

 

Hjælp til nyuddannede sygeplejersker

Er du nyuddannet sygeplejerske? Så vil du tirsdag eller onsdag næste uge blive ringet op af en fra kredsbestyrelsen. Overgangen fra at være studerende til at være ansat som sygeplejerske kan være udfordrende – vi vil gerne gøre overgangen lettere for dig. Så kan du også blive klogere på, hvordan kredsen og fagforeningen kan hjælpe. Vi inviterer også til et fælles fyraftensmøde for nordjyske nyuddannede tirsdag den 29. oktober klokken 16.30-20.00 på kredskontoret i Aalborg. Det vil du som nyuddannet modtage en personlig mail om – men du kan allerede læse mere og tilmelde dig her:

> Tilmelding