NordNyt 25.06.18

DSC_5711.jpg

Kære nordjyske sygeplejerske

Jeg vil gerne sende jer alle en sommerhilsen her på den anden side af et hektisk forår og takke for det store engagement, I har vist under overenskomstforhandlingerne. Uden de mange lokale aktiviteter havde vi ikke kunnet opnå det resultat, vi endte med. Det sammenhold, vi fik skabt med de andre organisationer, holder vi fast i og bygger videre på. På den måde står vi stærkere i kampen for bedre løn- og arbejdsvilkår for sygeplejerskerne. I får her det sidste nyhedsbrev inden sommerferien - spækket med spændende medlemsarrangementer i efteråret, Nordjyllands Sygeplejerskepris, generalforsamling og meget andet. Jeg håber, I har tid til at holde en velfortjent ferie med jeres familie og venner og nyde den danske sommer.

Tove_Pank_lille2.jpg

Nordjyllands Sygeplejerskepris

Har du en kollega, der fortjener en særlig anerkendelse? Så er det nu, du kan indstille vedkommende til det kollegiale skulderklap, Nordjyllands Sygeplejerskepris.Formålet er: • at anerkende den indsats, som sygeplejersker dagligt yder i forhold til at videreudvikle sygeplejen til gavn for patienter, borgere, pårørende, kolleger, studerende og elever • at anerkende, at det kollegiale fællesskab på en arbejdsplads trives og udvikles bedst, når der er socialt og fagligt engagerede kolleger, som gør en positiv forskel • at synliggøre, at arbejdet som sygeplejerske er mangfoldigtHvem kan modtage prisen? En sygeplejerske eller en gruppe af sygeplejersker, der har bidraget aktivt til at højne sygeplejefagets anseelse og omdømme, for eksempel ved: • at være rollemodel i udførelsen af sit sygeplejerskearbejde • at være igangsætter eller formidler af positive historier i tilknytning til faget • at være nytænkende inden for fag og organisation • offentlig fremtræden som oplægsholderHvem kan indstilles, og hvem kan indstille? • den indstillede skal være aktivt medlem af DSR, Kreds Nordjylland • den, der indstiller, skal være aktivt medlem af DSR, Kreds Nordjylland Kredsbestyrelsen beslutter ud fra de indsendte forslag, hvem der skal have årets ’Nordjyllands Sygeplejerskepris’. Forslag til indstillinger for 2018 skal være kredskontoret i hænde senest fredag 24. august 2018. Prisen uddeles på Kreds Nordjylland generalforsamling den 23. oktober 2018.

> Læs mere

Kredsgeneralforsamling 23. oktober

Generalforsamling_2017_107.jpg

Politik med indlagt hygge og Perlefar

23. oktober holder vi igen kredsgeneralforsamling i Aalborg Kongres & Kultur Center. En god mulighed for at møde nye og gamle kolleger, sætte dit præg på kredsens arbejde, møde blandt andre Din Sundhedsfaglige A-kasse, de faglige selskaber og seniorerne. Samtidig er der musik, konkurrencer og spisning. Det er også på årets generalforsamling, at vi uddeler Nordjyllands Sygeplejerskepris.Perlefar spiller i salen Dørene åbnes kl. 16.15. Fra 16.30-17.15 spiller Perlefar, som nogle af jer kender fra overenskomstforhandlingerne, hvor bandet stod for støttesangen "Vis hvad I er værd". Selve generalforsamlingen med beretning, økonomi og indkomne forslag begynder kl. 17.15. Forslag til behandling på generalforsamlingen skal være modtaget på kredskontoret senest 28. september 2018. Beretningen udkommer med medlemsmagasinet DSR NORD i september. Af hensyn til traktementet er tilmeldingsfristen 16. oktober. Tilmelding via www.dsr.dk eller mail nordjylland@dsr.dk

> Læs mere og tilmeld dig her Jubilarer_2017.jpg

Fest for kredsens jubilarer

Traditionen tro bliver kredsens 40-, 50-, 60- og 70-årsjubilarer til september inviteret til fejring med god mad, taler og underholdning på kredskontoret. Her er der rig mulighed for at snakke med gamle studiekammerater og tidligere kolleger. Jubilæumsarrangementet bliver i år holdt den 12. september, og jubilarerne får en invitation med posten.

> Læs mere og tilmeld

Spændende arrangementer i efteråret

3. september: Din mandlige patient i teori og praksis

Kurset tilbydes i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed og SLS som led i Satspuljeprojektet ’Er du klar over det, mand’. Underviser: Svend Aage Madsen, psykolog, forskningsleder, ph.d. på Rigshospitalet, og formand for Forum for Mænds Sundhed

> Læs mere og tilmeld

4. september - Kontaktudvalget for seniorer: Udflugt til Vingården ”Alderslyst”

Vi hører om vindyrkning, smager vin, salg af vin, olivenolie, produkter fra Lesbos m.m.

> Læs mere og tilmelding

10. september: Sygemeldt sygeplejerske - hvad så?

Temaeftermiddag for sygemeldte medlemmer. Kom og få viden om dine rettigheder, muligheder og pligter som sygemeldt.

> Læs mere og tilmeld

11. september: Seniorefterårsudflugt til Koldinghus og Sygeplejemuseet

Tilbud til seniorer fra Thisted-Morsø-Han Herred-området.

> Læs mere og tilmeld

18. september: Møde for nyuddannede

Mød kollegaer og formandskabet i DSR, Kreds Nordjylland - få en snak om, hvad du er optaget af. Vi vil sammensætte et program, der berører nogle af de områder, som er relevant for dig som nyuddannet - og samtidig giver vi plads til, at der kan stilles spørgsmål.

> Læs mere og tilmeld

25. september: Sygeplejerskeprofil på din arbejdsplads

Målgruppen for temadagen er sygeplejersker ansat i specialsektoren og i kommunale socialpsykiatriske tilbud i Nordjylland.

> Læs mere og tilmeld

9. oktober - Kontaktudvalget for seniorer: Foredrag med journalist Frode Muldkjær

Frode Muldkjær fortæller om Håndholdte øjeblikke med fællessang.

> Læs mere og tilmelding

31. oktober: Medlemsmøde og valgmøde til næstformandsvalg i DSR

Forud for valgmøde med næstformandskandidater holdes medlemsmøde med oplæg, som både er underholdende og med fagligt indhold. Oplæg ved Helen Eriksen, der i et par årtier har fordybet sig i, hvordan planetens to sejeste levende systemer – kroppen og naturen – har formået at overleve i årtusinder, og i hvordan man kan omdanne denne viden til nytteværdi for arbejdspladsen.

> Læs mere og tilmeld

13. november - Kontaktudvalget for seniorer: Foredrag med cand.pæd/fam.terapeut/sygeplejerske Inge Kaldahl

Der fortælles om ”Tabu, tavshed og trang til trøst”.

> Læs mere og tilmelding

27., 28. og 29. november: Sofie Bio: Den Grusomme Sandhed - og medicinalindustriens magt

Dramaet 'Kvinden fra Brest' er baseret på den autentiske historie om Mediator-sagen fra 2010, der endte med at blive én af de største sundhedsskandaler i Frankrigs historie med over 500 dødsfald. Den hårdtarbejdende læge – spillet af Sidse Babett Knudsen - opdager en sammenhæng mellem dødsfald hos patienter, der alle har indtaget en populær slankepille. Pillen kan give hjertestop, men da hun tager sagen op, møder hun massiv mistro fra sundhedsmyndighederne. > Frederikshavn 27.11: Læs mere og tilmeld > Aalborg 28.11: Læs mere og tilmeld > Thisted 29.11: Læs mere og tilmeld

 

4. december - Kontaktudvalget for seniorer: Julefrokost i Papegøjehaven, Aalborg Kongres & Kultur Center

Kom med til den helt store, traditionelle julebuffet.

> Læs mere og tilmelding

5. december: Julehygge

Tag familien og/eller kollegerne med! Vi byder på æbleskiver, gløgg, godter - og aktiviteter til børnene. Ingen tilmelding - bare mød op.

> Læs mere Folkeuniversitetet.png

Medlemstilbud via Folkeuniversitetet

Fra midt i august kan du se, hvilke af Folkeuniversitetets tilbud du gratis kan tilmelde dig på kredsens hjemmeside. Så hold øje under ’Arrangementer’ på dsr.dk/nordjylland

emblemer.jpg

Er du AMiR?

Vi vil gerne i kontakt med de arbejdsmiljørepræsentanter (AMiR), der er valgt på de nordjyske arbejdspladser, da vi ikke automatisk får besked ved valg. Derfor vil vi bede dig skrive navn, medlemsnummer, arbejdsplads og dato for, hvornår du er valgt som AMiR, og sende det til nordjylland@dsr.dk Herefter vil du bl.a. blive inviteret til en introduktionsdag for nyvalgte AMiR og tillidsrepræsentanter. Hvis du stopper som AMiR, vil vi også gerne have besked.