NordNyt - Fællesskab og lederskab

Jytte_Wester.jpg

Kom med i fællesskabet

Det er altid vigtigt at være med i fællesskabet i fagforeningen. Men op til fornyelsen af overenskomsterne i foråret er det endnu vigtigere. Vores krav bliver afleveret til arbejdsgiverne den 15. december, og så går forhandlingerne i gang. Forhåbentlig når vi et godt resultat inden 1. marts. Derefter skal forliget til afstemning. Men kun blandt dem, der har betalt kontingent fra 1. januar 2021. Hvis forliget bliver stemt ned, eller det slet ikke er muligt at nå til enighed med arbejdsgiverne, kan vi komme i konflikt. Her er det (selvfølgelig) kun medlemmer af Dansk Sygeplejeråd, der kan modtage økonomisk støtte. Hvis du kender nogle, der bør være med i vores fællesskab, så giv dem lige et prik på skulderen, så de kan blive meldt ind inden den 31. december. Du kan få flere gode argumenter for, at dine uorganiserede kolleger skal med i fællesskabet med næsten 80.000 andre sygeplejersker herunder. Venlig hilsen Jytte Wester, kredsformand

> Læs mere

Arbejdstid omkring jul og nytår

Der gælder helt særlige regler for din arbejdstid omkring jul og nytår. Herunder er et link til en lille vejledning til ansatte i regionen og kommunerne.

>Regler for arbejdstid i julen DSCF2274.jpg

Coronakrisen kræver lederskab

Coronakrisen er større end partipolitiske uenigheder, og der er mere end nogensinde brug for, at vores folkevalgte viser sig som ledere og samarbejder om at få Danmark trygt gennem krisen. Sundhedsvæsnet lider, når de ikke gør. Sådan skriver 1. kredsnæstformand Christina Windau Hay Lund i et debatindlæg i dagens Nordjyske.

>Se læserbrevet her

Oplæg fra ledende arbejdspsykolog Pia Ryom

Ny vejledning om psykisk arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet har udarbejdet en ny ”Bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø”. Den har vores arbejdsmiljørepræsentanter fået præsenteret på et virtuelt møde, hvor ledende arbejdspsykolog Pia Ryom fra Aalborg Universitetshospital holdt oplæg. Hendes budskab er bl.a., at vi kan anvende bekendtgørelsen til at arbejde strategisk med fokus på forebyggelse.

> Se Pia Ryoms oplæg på video