NordNyt - Klar til at gå hele vejen sammen 29.03.2021

Jytte_Wester_1_maj_2018.jpg

Et klart signal til arbejdsgiverne

Sygeplejerskers nej til de regionale og kommunale overenskomstaftaler er et klart signal til arbejdsgiverne om, at sygeplejerskers løn ikke står mål med uddannelse, opgaver og ansvar. Og samtidig et signal til politikerne om, at der skal gøres op med årtiers lønefterslæb. I øjeblikket afventer vi afstemningen i de andre store fagforbund, så både vi og arbejdsgiverne ved, om andre også siger nej. Det ved vi midt i april, og herefter træffer hovedbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd beslutning om det videre forløb. I den mellemliggende periode er der brug for, at vi alle presser på og taler sygeplejerskernes sag - uanset om det foregår i mediernes spotlys, på sociale medier, via små happenings, aktiviteter på arbejdspladserne eller i mødelokalerne. Der vil blive holdt en række møder for tillidsrepræsentanter og medlemmer, så vi alle er godt klædt på til at tage kampen om en bedre løn sammen. Møderne bliver annonceret på kredsens hjemmeside og Facebook, når datoerne er på plads. Jytte Wester, Kredsformand

Græsrodsfonden støtter nordjyske initiativer

Sygeplejersker, der sætter gang i initiativer til gavn for andre, er guld værd. Derfor kan du og dine kolleger få bl.a. økonomisk støtte fra Græsrodsfonden - også til aktiviteter i forbindelse med vores fælles kamp for bedre løn.

> Læs mere om, hvordan du søger støtte her

Vær med til at sætte fokus på vores lønefterslæb

Det er vigtigt, at vi alle blander os i debatten om, hvorfor politikerne er nødt til at gøre op med Tjenestemandsreformens indplacering af sygeplejersker på et alt for lavt løntrin og derved gøre noget ved sygeplejerskernes lønefterslæb. Du kan bl.a. hjælpe med at fortælle din familie og omgangskreds om det urimelige i, at sygeplejersker stadig lider under et kvindesyn fra 60'erne. Få dem også meget gerne til at skrive under på Lønløftet på www.dsr.dk/Lønløftet Har du mod på at blande dig i den offentlige debat i form af f.eks. debatindlæg, så er der hjælp at få fra kredsens journalister. Agnete Birch Smith (abis@dsr.dk) og Carsten Lorenzen (clo@dsr.dk) hjælper gerne med sparring, korrektur og hvordan man overhovedet griber et læserbrev an - så skriv endelig.