NordNyt - Konflikt for alle 15.06.2021

Jytte_Wester_1_maj_2018.jpg

Vi er alle i konflikt

Efter en imponerende stemmedeltagelse på lige under 80% her i Nordjylland – og et samlet nej med 66,7% af stemmerne – går strejken i gang natten til lørdag. Jeg er utroligt glad for, at vi har fået så tydeligt et mandat til at stå fast overfor arbejdsgiverne med kravet om højere løn. Det er svært at gå alene i strejke, men med så klar en opbakning har vi det allerbedste udgangspunkt, vi kunne få. Der er i første omgang udtaget ti procent af medlemmerne på de kommunale og regionale arbejdspladser til strejke. De er nøje udvalgt for at ramme arbejdsgiverne så hårdt som muligt – og vi diskuterer allerede, om strejken skal udvides. I Nordjylland er omkring 350 sygeplejersker i Aalborg Kommune udtaget – på det regionale område drejer det sig om næsten 450 på sygehusene i Thisted, Farsø, Hobro, Frederikshavn og Hjørring (administrationen). De 800 strejkende kan dog ikke vinde kampen for os alle. Vi skal stå sammen – uanset om vi har stemt ja eller nej – for vi er alle i konflikt. Hvis vi skal overbevise befolkning, arbejdsgivere og politikere om, at vi er mere værd, skal vi have gang i aktiviteterne på alle arbejdspladser i hele Nordjylland. Vi skal selvfølgelig bruge de sociale medier, men vi skal også ud i virkeligheden for at diskutere med folk uden for sundhedssektoren. Kun ved at skabe en folkelig forståelse for, at vi skal have højere løn, kan vi for alvor lægge pres på arbejdsgiverne og ikke mindst de politikere, der i sidste ende lægger rammerne for økonomien i regioner og kommuner. Derfor er Kreds Nordjylland allerede godt i gang med at planlægge aktiviteterne: - Hver morgen er der møde med fællestillidsrepræsentanterne for at tale om både aktiviteter, nødberedskaber og andre udfordringer - Mandag og torsdag fra 14-17 er der Konfliktcafé på kredskontoret (se nedenfor) - Vores aktivitetsgruppe fortsætter og udvides (se nedenfor) - Vi holder tæt kontakt til alle de udtagen/strejkende (se nedenfor) - Der planlægges særlige aktioner på alle de strejkende arbejdspladser Jeg glæder mig til at høre alle jeres gode idéer – og se dem udført i virkeligheden. Jytte Wester, Kredsformand

> Følg med på hjemmesiden

Skal du i strejke?

Møde for de udtagne

Når man skal i strejke, rejser der sig helt naturligt en lang række spørgsmål: Hvordan får jeg strejkeunderstøttelse? Bliver jeg indkaldt til nødberedskab? Hvad med sygdom? Hvad sker der med min ferie? Mange af spørgsmålene kan du allerede nu finde svar på på DSR’s hjemmeside – du finder den opdaterede Konflikt-ABC 2021 her. Du vil også under konflikten blive inviteret til i første omgang virtuelle møder for alle de udtagne/strejkende for at høre det seneste nye, få svar på dine spørgsmål og høre, hvordan det går på de andre strejkende arbejdspladser. Første møde afholdes allerede på torsdag den 17. juni kl. 19-20.30. Det er nødvendigt med tilmelding, så du kan få tilsendt et link. Kan du ikke deltage – eller har du i øvrigt spørgsmål og kommentarer – kan du altid kontakte din tillidsrepræsentant.

> Tilmelding til møde for udtagne

Kom med i aktivitetsgruppen

Aktivitetsgruppen, der har stået bag mange events gennem hele OK-forløbet, fortsætter og udvides. Vi skal have flere aktiviteter som ”Op-ad-bakke i Hobro”, løbesedler på gågaderne i Hjørring og Aalborg og åbent brev til regionspolitikerne. Har du en god idé eller vil du være med i gruppen, så skriv til næstformand Christina Windau Hay Lund på chl@dsr.dk.

 

Konfliktcafé

For at få gang i aktiviteterne, møde kollegerne, inspirere hinanden og udveksle gode idéer og erfaringer, slår kredskontoret dørene op til Konfliktcafé to gange om ugen – mandag og torsdag fra 14-17. Første gang mandag den 21. juni. Alle medlemmer er velkomne, ikke bare de strejkende. Lad os få luftet fanen og de røde t-shirts.

Graensekampagne.png

Arbejde, fritid, hvile. Hvor går din grænse?

Der skal være balance mellem sygeplejerskers arbejdstid og fritid - og en grænse for fleksibiliteten. Ingen kan blive ved med at påtage sig overarbejde, skifte vagter og få nye opgaver. Derfor har vi blandt andet arbejdstidsaftalerne. Men hvordan kan du bruge de aftaler som sygeplejerske? Og hvad skal du gøre, hvis du oplever, at din grænse er nået?

> Læs mere om at markere grænsen