NordNyt - Rystende forhold - 22.10.2021

Jytte_Wester_september_2021_lille1.jpg

Rystende og skræmmende

Så du TV2-dokumentaren "Opråb fra sygehuset" i går? Jeg sad rystet tilbage. For hvor er det dog en skræmmende forfatning, vores sundhedsvæsen er kommet i. Sygeplejersker og læger fra hele landet fortalte den ene forfærdelige historie efter den anden om umenneskelig travlhed, oversete blodpropper og mangel på helt basal pleje, som der ikke er tid til i dagligdagen. De nordjyske sygehuse var stort set ikke med i dokumentaren - heller ikke i andet afsnit, der vises næste torsdag (og allerede nu kan ses på TV2 Play). Situationen i Nordjylland er dog desværre præcis den samme: Flere hundrede stillinger er ubesatte, vagtplaner udkommer med talrige huller, sygeplejersker sygemeldes med stress, sengepladser nedlægges og behandlinger aflyses. Opråb til regionsrådet Mange nordjyske sygeplejersker har de seneste uger fortalt om forholdene, som vi har advaret om i årevis. Derfor sendte jeg forleden på vegne af Kreds Nordjylland et opråb til de nordjyske regionspolitikere om, at "de nordjyske sygehuse er i krise og har brug for akut hjælp". Formålet er, som det hedder i brevet, at "du som regionspolitiker bruger valgkampen til at fortælle om, hvordan du vil løse udfordringerne i sundhedsvæsnet, og at du i den efterfølgende valgperiode arbejder for at forbedre løn og vilkår for de ansatte i sundhedssektoren." Den nordjyske presse har selvfølgelig også fået brevet, der har været omtalt i P4 Nordjylland og sandsynligvis bliver det i TV2 Nord i aften. Brug valgkampen Vi kan også selv presse på for at få de sundhedspolitiske spørgsmål til at fylde i valgkampen til kommuner og region ved at stille spørgsmål til politikerne i læserbreve, på valgmøder, på sociale medier, eller hvor vi ellers møder dem. Vi har også selv valgkamp i Kreds Nordjylland - læs herunder om vores fire valgmøder, hvor du kan møde de mange kandidater til formand, næstformænd og bestyrelsesmedlemmer. Jytte Wester Kredsformand

> Læs mere om opråbet til regionspolitikerne her

Valgmøder i Thisted, Aalborg, Hjørring og Cyberspace

Valgmoeder_lille1.jpg

Mød kandidaterne

Ved du, hvem du vil stemme på, når der på mandag bliver åbnet for afstemningen om ny kredsbestyrelse? Kreds Nordjylland skal have ny formand og to nye næstformænd - og der er mange kandidater i spil til de 13 bestyrelsesposter. Så det er det mest afgørende valg i mange år. Du har mulighed for at møde kandidaterne på i alt fire valgmøder - tre fysiske kl. 19-21 i hhv. Thisted den 26., Aalborg den 27. og Hjørring den 28. Endelig er der også et virtuelt møde mandag den 1. november kl. 17-19. Læs mere og find link til tilmelding herunder, så der også er et stykke kage til dig:-)

> Link til valgmøder

Oplæg, brunch, sang, hygge og farvel til Jytte Wester:

Kom til Fagdag 7. november

Kom med til en spændende og inspirerende søndag i Aalborg, hvor du ud over brunch i Aalborg Kongres & Kultur Center, fællessang ved Anders Hornshøj og hygge med kolleger kan opleve disse programpunkter: - Træn din fremtidssans v/ fremtidsforsker Liselotte Lyngsø, Future Navigator - Fælles kamp for ligeløn - historisk og fremadrettet v/ Astrid Elkjær Sørensen, historiker, postdoc, Aarhus Universitet - Fællesskab giver indflydelse v/Johannes Andersen, lektor emeritus, Institut for Politik og Samfund - Afsked med kredsformand gennem 20 år Jytte Wester Tilmelding senest 31. oktober.

> Program og tilmelding

Velfærd til fremtiden:

Vælgermøde til regionsvalget

Tirsdag d. 2. november 2021 kl. 17.00-19.00 har Fagbevægelsens Hovedorganisation inviteret alle spidskandidaterne til regionsvalget til vælgermøde for at diskutere velfærd. Blandt de emner, politikerne er blevet bedt om at forholde sig til, er: 1) Styrk velfærden i takt med den voksende befolkning 2) Fasthold og rekrutter flere hænder til velfærden 3) Mindre bøvl og bureaukrati til de ansatte og nær velfærd Laust Høgedahl, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, vil være facilitator/ordstyrer. Under arrangementet vil der være kaffe og sødt, og når mødet er slut, vil der være en sandwich. Tilmelding på mail til Line Frejlev (line@fh-nordjylland.dk) senest fredag d. 29. oktober kl. 12.00.