Find relevante nyheder fra andre medier

Øvrige nyheder

 

arbejderen.dk

 

Protest mod nedskæringer: Sygehusansatte konfronterer formand for regionsråd (18. december 2018)

Formanden for Nordjyllands Regionsråd, Ulla Astman, måtte svare på spørgsmål fra vrede sygehusansatte, der var mødt op ved regionshuset for at protestere mod nedskæringer.

- Det kan simpelthen ikke fortsætte. Der er nødt til at blive fundet en mere holdbar balance mellem personale og resurser på den ene side og omfanget af opgaver på den anden. Det ansvar er jeres. Vi foretrækker, at der kommer flere resurser. Kan det ikke lade sig gøre, så er der kun en mulighed: At skære i antallet af opgaver, sagde kredsformand Jytte Wester i spørgetiden på regionsrådsmødet.

 

Vil bruge stærkt sammenhold i kamp for bedre arbejdsforhold (30. maj 2018)

Kredsformand Jytte Wester fortæller om sammenholdet under OK18 i Arbejderen:

- Sammenholdet har været helt enestående. Jeg håber, at vi kan bygge videre på det i de mange kampe, vi i fællesskab skal føre fremover ikke mindst i forhold til en offentlig sektor, der er under voldsomt pres og i forhold til vores arbejdsmiljø og arbejdsvilkår.

 

 

Sammenholdet under OK18 understøtter kampen for ligeløn (8. marts 2018)

Efter mere end 100 år med krav om ligeløn tjener kvinder 13 procent mindre end mænd.

- Det er da virkelig frustrerende og provokerende, at man efter mere end 100 års kamp for ligeløn og en Ligelønslov fra 1976 stadig kan se forskelle på gennemsnitligt godt 13 procent på kvinders og mænds lønsedler, siger kredsformand Jytte Wester.

 

 

Råbet om bedre velfærd lød fra over 40 byer (7. november 2017)

Initiativet ’Danmark for Velfærd’ holdt demonstrationer landet over den 7. november, som blev udnævnt til ’Velfærdens Dag’.

– Når vi står her i dag, er det fordi velfærden er ved at blive udsultet i ekstrem grad, sagde 1. kredsnæstformand Helle Kjærager Kanstrup fra talerstolen i Aalborg.

 

 

Nødråb fra nordjyske sygehuse (31. oktober 2017)

Ekstramange patienter og stigende medicinpriser udløser øget sparekrav på de nordjyske sygehuse. Dansk Sygeplejeråd kræver politisk handling.

– Nu må det stoppe. Hvornår bliver der taget politisk ansvar for, at vi har et sundhedsvæsen, der er så presset, at det har konsekvenser for patienterne og patientsikkerheden – og hvor de ansatte går ned med stress eller helt søger væk fra deres fag, siger kredsformand Jytte Wester.