Der er rift om at blive sygeplejerske i Region Sjælland

På landsplan er antallet af ansøgere til sygeplejerskeuddannelsen steget med 2,4 procent i forhold til 2019, men i Region Sjælland er stigningen på hele 16 procent, og uddannelsen er absolut højdespringeneren på Professionshøjskolen Absalon.

Oprettet: 08.07.2020

Søndag den 5. juli klokken 12.00 var det sidste chance for at søge ind på en videregående uddannelse, og på Professionshøjskolen Absalon har 745 ansøgere valgt sygeplejerskeuddannelsen som deres første prioritet. Det er en stigning på 16 procent i forhold til 2019.

Sygeplejersker er en faggruppe, som befolkningen har stor tillid til – faktisk er det kun jordemødre, der slår sygeplejerskerne på dette felt. Under Corona-krisen blev det endnu tydeligere, hvor vigtig en funktion sygeplejerskerne har i sundhedsvæsenet. Om den øgede synlighed i alle medier – og dermed i folks bevidsthed – har haft indflydelse på den øgede søgning til sygeplejerskeuddannelsen – det kan man vel kun gisne om.

 Velkommen i sygeplejefaget

I Dansk Sygeplejeråd glæder vi os over den store interesse for faget. Vi håber, at de studerende bliver glade for uddannelsen, og at de får job i Region Sjælland, når de er færdige som sygeplejersker. For netop i Region Sjælland mangler der i den grad sygeplejersker – både på sygehusene og i mange kommuner.