DSR’s ordinære Kongres 2022 er skudt i gang

Formand Grete Christensen understregede i sin mundtlige beretning, at mangel på sygeplejersker er det største problem i sundhedsvæsenet i dag. Hun pointerede også, at det er et problem, der kan findes løsninger på – og det starter med løn!

Oprettet: 17.05.2022

I sin mundtlige beretning sagde Grete Christensen blandt andet: ”Vi har store opgaver foran os i Dansk Sygeplejeråd. Sammen skal vi fortsætte kampen for en ordentlig løn og gode arbejdsvilkår – også for de studerende.
Sammen skal vi sikre sygeplejerskerne en stærkere stemme – også på ledelsesniveau. Sammen skal vi udvikle vores fag til gavn for borgere og patienter. Det starter allerede på sygeplejerskeuddannelsen.
Og sammen skal vi skabe en organisation, hvor medlemmerne oplever et levende, handlekraftigt og nærværende fællesskab.”

Grete sluttede af med et citat fra sangen ”Hvis du vil”:  

Vi laver ikke verden om med et slag, vi laver verden om hver eneste dag”.

Der var stående applaus fra deltagerne efter Gretes åbningstale.

Læs Grete Christensens mundtlige beretning. KB første dag på kongressen

Kreds Sjælland er stærkt repræsenteret af kredsbestyrelsen, og de fulgte alle åbningstalerne tæt.

 

Gæstetalerne havde fokus på samarbejde

 

Efter Gretes mundtlige beretning var der en række gæstetalere.
Første gæstetaler var Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH, som lagde stor vægt på at opfordre til et godt og solidt samarbejde mellem FH’s organisationer (FH). Den næste på talerlisten var Stephanie Lose, 1. næstformand i Danske Regioner og regionsrådsformand i Region Syddanmark. Hun understregede, at Danske Regioner var helt klar over, at der skal gøres en indsats for at gøre det attraktivt for sygeplejersker at blive i faget. Her blev der klappet og hujet fra salen – hvilket Stephanie Lose vist også havde forventet.

Sidste taler var Christian Budde, medlem af KL’s Sundheds- og Ældreudvalg og rådmand i Århus Kommune. Han deltog ikke live, men kom med en lille hilsen fra KL, hvor der også blev lagt vægt på at anerkende sygeplejerskernes store rolle i kommunerne.

 

Sådan følger du med i kongressen

Dansk Sygeplejeråds kongres er samlet til ordinær kongres 17.-20. maj på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Aarhus for at sætte den overordnede politiske retning for Dansk Sygeplejeråd i de næste fire år.

Som medlem kan du følge kongressens debatter online - tilmeld dig her.

Du vælger selv, hvor meget du vil overvære af kongressen - linket er det samme, om du følger med en eller flere dage.

Program og kongresforslagene finder på DSR’s kongres-site.