Hold da helt ferie!

Sommerferien er over os, og det er de nye ferieregler også snart – men hvordan er det nu lige, det hænger sammen?

Oprettet: 17.07.2019
Foto: Mads Jensen / Ritzau Scanpix

Der er kommet en ny ferielov, men faktisk får den først betydning for dig til næste ferieår, altså fra den 1. maj 2020. Der er nemlig det særlige, at 16 af dine feriedage skal afholdes i perioden 1. maj – 30. september 2020.

Hvis du ønsker at holde mere end de 16 feriedage i perioden 1. maj 2020 til 30. september 2020, eller hvis du ønsker at holde en uges efterårsferie i uge 42 i 2020, kan du gemme den 6. ferieuge, som du får 1. maj 2020, eller overføre lidt ferie fra ferieåret 1. maj 2019 til 30. april 2020. Du skal være opmærksom på, at overførsel af ferie forudsætter en aftale med din arbejdsgiver.

Læs mere om feriereglerne.

Møder i DSR Kreds Sjælland om de nye regler

Hvis du gerne vil blive mere skarp på reglerne, så kom og deltag i en af de videnscaféer om feriereglerne, som Kreds Sjælland holder til efteråret i henholdsvis Vordingborg og Roskilde.

Tilmelding sker via hjemmesiden:

Vordingborg den 7. november

Roskilde den 11. november

Inden da vil tillidsrepræsentanterne have mulighed for at få indgående kendskab til reglerne på en temadag den 1. oktober, så hvis du er (fælles)tillidsrepræsentant, kan du tilmelde dig mødet her.

Sommerkonkurrence

Sommertid er læsetid for mange – det er jo også oplagt at få læst lidt i hængekøjen. 

angst_og_engle_bogVind "Angst og Engle"

I år er vi så heldige, at vi fra GAD’s forlag har fået to eksemplarer af bogen ’Angst og Engle’, som handler om dengang, den spanske syge hærgede i Danmark og kostede op imod 18.000 yngre mennesker livet. Her følger vi læger og sygeplejersker, der i døgndrift kæmpede for at hjælpe familierne, hvor alle ofte var ramt af sygdommen og derfor havde brug for hjælp til alt. Det er en medrivende, faktaspækket bog med gribende fortællinger fra dem, der oplevede det allertættest på – både på hospitalerne og som pårørende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gaa_bogen_bente_kVind "Gå-bogen"

Den anden bog, vi har med i sommerkonkurrencen, er den opløftende ’Gå, så går det nok’ af Bente Klarlund. Måske var du heldig at høre Bentes humoristiske og spændende oplæg på forårets fagdag i Kreds Sjælland, hvor hun netop fortalte om alle de givtige konsekvenser af at gå. Disse bliver foldet yderligere ud i bogen, hvor hun formidler sit budskab i enkle formuleringer om et aktivt liv, der ikke nødvendigvis kræver daglige løbeture. En daglig gåtur kan faktisk være med til nedsætte din risiko for ikke mindre end 35 forskellige sygdomme, herunder kræft, demens og hjertesygdomme.

 

 

 

 

 

Sådan deltager du i konkurrencen

Gå ind på kredsens Facebookside og kommenter under opslaget ’Sommerkonkurrence’, hvilken én af bøgerne, du gerne vil have til din sommerferielæsning. Du kan godt skrive to gange, hvis du vil være med i konkurrencen til begge bøger. Beskeden under billedet skal senest være skrevet mandag den 22. juli kl. 12.00. Herefter bliver der trukket lod om bøgerne, og vinderen offentliggøres onsdag den 24. juli på Facebook. Eneste krav for at deltage i konkurrencen er, at du er medlem af DSR Kreds Sjælland, og at du følger kredsens Facebookside. Find os på Facebook her: https://www.facebook.com/kredssjaelland/

Du er også velkommen til at deltage pr. mail, så skal du sende en mail senest mandag den 22. juli kl. 12.00 til sjaelland@dsr.dk, hvor du skriver dit medlemsnummer og hvilken bog, du godt kunne tænke dig at vinde. I emnefeltet skriver du ’Sommerkonkurrence’.