Kort om handlingen i serien
I serien følger man sygeplejersken Pernille, som bliver sat i en ubeskriveligt vanskelig situation, da hun får mistanke om, at en kollega bevidst bringer nogle patienter i livstruende situationer. Serien handler derfor også om den svære situation, som en hel afdeling kan stå i, når der opstår mistanke om, at en kollega handler ondt. For hvad er op og ned? Og hvem skal man tro på? Hvor godt kender vi hinanden, når det kommer til stykket?
Serien beskriver, hvor vanskeligt det kan være at afsløre kriminelle handlinger i et system, hvor vi skal kunne stole på hinanden. I sundhedsvæsenet er der masser af dokumentation, log-systemer og registreringer, som skal forebygge fejl og utilsigtede hændelser. Patientsikkerheden er høj, men systemerne kan ikke nødvendigvis altid sikre os imod tilsigtede, onde hensigter.
Sygeplejersker er blandt de mest troværdige faggrupper
Netflixserien er baseret på en enkeltstående sag, hvis lige vi aldrig tidligere har set i dansk sygeplejehistorie, og som ikke kendetegner professionen. Sygeplejersker er da også, sammen med jordemødre og læger, blandt de faggrupper, som befolkningen stoler mest på. Det er velfortjent. Sygeplejerskerne ser det som deres vigtigste opgave at sikre korrekt behandling, yde omsorg og redde liv.
I Kreds Sjælland har vi stor respekt for virkelighedens Pernille og det mod, hun mobiliserede, da hun en tidlig morgen i 2015 efter en nattevagt anmeldte en kollega til politiet.
Læs interview med virkelighedens Pernille Larsen i Sygeplejersken nr. 3/2020.