Region Sjællands budgetaftale er dybt bekymrende

7 faglige organisationer advarede før budgetdrøftelserne mod nye besparelser. Alligevel vedtog regionen, at der i 2019 skal spares 184 mio. kr. ”Dybt bekymrende,” udtaler kredsformand Helle Dirksen.

Oprettet: 29.08.2018

Tirsdag den 28. august præsenterede Region Sjælland en ny budgetaftale. Syv ud af otte partier står bag aftalen, som blev forhandlet på plads mandag. Kun Enhedslisten står uden for. Aftalen betyder, at der skal findes besparelser på 184 millioner i 2019. I forvejen har regionen netop meldt ud, at der i indeværende år skal spares 157 millioner kroner. Kredsformand Helle Dirksen i DSR Kreds Sjælland udtaler til TV2 Øst, at besparelser, der rammer de i forvejen hårdt pressede medarbejdere, vil kunne medføre risiko for fejl og dermed udgøre en potentiel risiko for patienterne. Endvidere vil en så stram budgetaftale medføre, at sygeplejerskerne, der hver dag yder en enorm indsats, ikke får den anerkendelse, som de burde.

Se indslaget her 

Forud for budgetdrøftelserne i regionen havde 7 faglige organisationer ellers advaret regionen mod at skære for dybt. Regionsrådsmedlem Jakob Jensen (V) mener da også, at politikerne har lyttet til de faglige organisationer, idet man har undtaget psykiatrien og de medicinske afdelinger for den besparelse på 1 procent, som alle andre skal tåle. Kredsformand Helle Dirksen er da også enig i, at det er en god prioritering men kalder alligevel det samlede budgetforslag for dybt bekymrende.

Læs pressemeddelelsen fra de 7 faglige organisationer:  Pressemeddelelse