Ses vi bag skærmen?

Denne vinter bliver medlemsarrangementerne virtuelle, og du kan allerede nu tilmelde dig to spændende arrangementer med Chris MacDonald og Dorthe Birkmose

Oprettet: 08.12.2020

Chris MacDonald: Hvordan påvirker corona-pandemien sygeplejersker?

Kom med til et arrangement, der gør dig klogere på, hvordan coronaen påvirker os - både i arbejdet som sygeplejerske men også privat. Dette år har været ekstraordinært på alle mulige måder. Særligt for sygeplejersker har covid-19 ramt som en meteor lige ned i arbejdslivet. Uvisheden om nye retningslinjer og arbejdssteder har fyldt. Mange har fået andre arbejdsopgaver og har skullet være parate til med kort varsel at sætte sig ind i helt nye ting.
Men det har også fyldt i privatlivet – vi er sociale væsner! Og nedlukningen har givet mange nye bekymringer for vores kære og nære. Samtidig har flere sygeplejersker stået i den helt særlige situation at være bekymrede for at Juleshow med meningtage smitte med hjem, for arbejdet i blandt andet kommuner, region og lægepraksisser har jo ikke været sat på pause. 
Hvordan har det påvirket vores sociale liv? Mennesket har brug for at føle sig forbundet, men kan man det, når ens sociale cirkel sættes ned til 10? Og hvordan kommer vi godt igennem denne periode både fysisk men særligt psykisk? Det og meget andet vil Chris MacDonald tale om.

Journalist Søren Dahl vil føre os godt igennem arrangementet og vil stå for et kort interview med kredsformand Helle Dirksen. Der bliver også plads til lidt julerier – så kom med til: Juleshow med mening!

Det hele løber af stablen den 14. december kl. 17.00 – 18.30.

Tilmeld dig her

 

 

Dorthe Birkmose: Når gode mennesker handler ondt

Den 11. januar vil psykolog og foredragsholder Dorthe Birkmose fortælle om, hvordan det kan gå til, at der nogle steder ses en forråelse i ældreplejen. Dorthe brænder for etikken i arbejdet med andre mennesker og tror på, at det handler om at styrke fagligheden for at sørge for såvel personalets robusthed som ordentlighed i mødet med mennesker, der har behov for hjælp.

Der bliver arbejdet hårdt og med dyb menneskelig indsigt i hjemmeplejen, på plejehjemmene og på sygehusene.

Dorthe Birkmose
Dorthe Birkmose
Men i den pressede hverdag oplever nogle borgere, patienter og pårørende en forråelse, fordi personalet er slidte, og fordi der er for lidt tid til den individuelle kontakt. Men lige nu sker der noget spændende med hensyn til at blive mere præcise, når vi taler om stress og psykisk arbejdsmiljø. Tit går drøftelser og løsninger galt i byen, fordi vi har plumret for meget sammen i den store stress-gryde. Vi har talt om alt lige fra at have alt for travlt til følelsesmæssig udbrændthed - og alt derimellem. Nu sker der noget, hvor omsorgstræthed trækkes ud som en særlig risiko for professionelle, der drager omsorg for andre og derfor risikerer at blive udmattet i empatien. Der sker også noget mht at forstå, at moralsk stress er en særlig stress, når professionelle oplever, at arbejdsbetingelserne forhindrer dem i at udføre et ordentligt og fagligt forsvarligt stykke arbejde.

Dorthe Birkmose vil i sit oplæg prøve at få trukket forråelsen ud af stress-gryden som en særlig overlevelsesstrategi, som mennesker kan ty til, når afmagtsfølelserne bliver for store og uhåndterlige. 
En af Dorthes pointer er, at man skal turde tale om problematikken - og så skal der selvfølgelig også være de rette rammer for arbejdet med ældre og syge.

Du kan læse mere om det spændende arrangement den 11. januar kl. 17 - og tilmelde dig her