Tag godt imod de 161 nye sygeplejersker

Fredag den 24. januar var en festlig dag på Absalons campusser i Næstved, Nykøbing F. og Slagelse, hvor 101 fik overrakt beviset på, at de fremover kan kalde sig sygeplejersker. Yderligere 60 dimitterer fra Roskilde den 30. januar.

Oprettet: 28.01.2020

Der er mangel på sygeplejersker over hele landet. Allerstørst er manglen dog i Region Sjælland. Det gælder især på sygehusene, men også kommunerne kan have vanskeligheder med at rekruttere sygeplejersker. Heldigvis afsluttede ikke mindre end 161 deres sygeplejerskeuddannelse ved Professionshøjskolen Absalon den 24. januar og blev fejret ved festlige dimissioner i Næstved, Nykøbing F. og Slagelse. Den 30.januar er der dimission på Campus Roskilde for 60 nye sygeplejersker.  

Tag nu rigtig godt imod de nyuddannede sygeplejerskerDimission på Absalon campus Næstved 2020

Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland deltager altid ved dimissionerne alle fire steder for at ønske tillykke og uddele DSR’s emblem. Dimittenderne fejres med en række festlige indslag i form af sange og taler, og humøret er selvfølgelig højt på den store dag.

Langt de fleste nye sygeplejersker har allerede fået job – enkelte har dog valgt lige at tage en lille pause inden jobsøgningen, men de kommer næppe til at få besvær med at få job. Kunsten er så for arbejdspladserne at tage rigtig godt imod de nye sygeplejersker. En undersøgelse fra DSR Analyse har vist, at en god introduktion er alfa og omega for at få en god start. I maj 2019 viste undersøgelsen nemlig, at en ud af 12 nyuddannede sygeplejersker havde været sygemeldt i kortere eller længere tid på grund af psykiske faktorer i arbejdsmiljøet. Andelen var imidlertid noget lavere blandt de nyuddannede sygeplejersker, der havde fået en god introduktion, og som først fik ansvar for at løse opgaver alene, når de følte sig parate til det.
Derfor: Tag nu rigtig godt imod de nye sygeplejersker – og så endnu engang tillykke til både de nye kolleger og til de arbejdspladser, der får glæde af de i alt 161 nye sygeplejersker, der dimitterer fra Absalon i januar 2020.