Uden mad og drikke duer helten ikke …

På Kreds Sjællands fagdag var der fokus på problematikker med relation til mad. Tre eksperter fra tre vidt forskellige områder stillede skarpt på henholdsvis kræsne børn, unge med spiseforstyrrelser og småtspisende ældre.

Oprettet: 29.05.2018

Ergoterapeut Ulla Lebahn satte fokus på at finde ind til årsagerne til, at nogle børn bliver kræsne. Der var derfor både fokus på fysiologiske, psykologiske og sociale faktorer, der kan have indvirkning på børns lyst – eller manglende lyst – til at spise.

Ulla Lebahn
Ulla Lebahn
Foto: Marianne Pilhøj Thomsen

 

 

Psykolog Signe Scharling fra Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade holdt oplæg om spiseforstyrrelser blandt unge. Hun kom ind på årsager og handlemuligheder og gav også god e råd til, hvordan man som sygeplejerske – eller pårørende - kan man spørge ind og evt. hjælpe det unge menneske med spiseforstyrrelser med at søge hjælp.

 

 

 

Signe Scharling
Signe Scharling
Foto: Marianne Pilhøj Thomsen

Tenna Christoffersen, der er kandidat i human ernæring og lektor ved Professionshøjskolen Absalon, beskrev i sit oplæg om småtspisende ældre, hvordan man kan arbejder med de ældre, når deres appetit forsvinder? Tenna kom også ind på, hvordan man monitorerer og vurderer kostindtaget hos ernæringstruede ældre – herunder ernæringsscreening.

Tenna Christoffersen
Tenna Christoffersen
Foto: Marianne Pilhøj Thomsen