Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben ...

Sociolog Rikke Østergaard gør op med den gængse opfattelse af stress: Stress handler ikke altid kun om arbejdspres men handler ofte også om dårlig stemning. Så hvordan beskytter man sig mod at blive følelsesmæssigt forurenet af andres dårlige humør? Det får du Rikkes bud på ved et virtuelt arrangement d. 30. januar.

Oprettet: 11.01.2023

Virtuelt arrangement d. 30. januar kl. 17.00-18.30

Vi kender det alle. Vi kan være i godt humør, være motiverede og fokuserede, men så pludselig er der noget eller nogen, som bare dræber energien i rummet: Du er blevet følelsesforurenet.

Vi har de seneste mange år talt meget om stress på de danske arbejdspladser, men i dette foredrag, gør Rikke Østergaard op med den gængse opfattelse af stress.  Hun mener, at når der er stress i en virksomhed, handler det langt oftere om dårlig stemning på arbejdspladsen end for højt arbejdspres.

Vi mennesker smitter hinanden med vores følelser, da vi er flokdyr og altid ubevidst vil tilpasse os stemningen i flokken.

Om oplægsholderen
Rikke Østergaard er mentalsundhedsekspert, ledelsesrådgiver og sociolog, og hendes oplæg tager afsæt i den nyeste forskning om social intelligens.

I foredraget vil du få redskaber til at:

  • Beskytte dig selv mod at blive smittet af andres stress og dårlige humør
  • Ændre stemningen både på arbejdet og privat fra negativ til positiv
  • Undgå følelsesmæssig forening på din arbejdsplads

Foredraget er baseret på sociologien omkring, hvordan følelser smitter, når vi mennesker er sammen, samt den nyeste hjerneforskning omkring hvad der sker i hjernen, når vi smitter hinanden. Først når vi forstår hvad der er på spil, kan vi ændre det. 

Læs mere om Rikke Østergaard.

Tilmelding via hjemmesiden.

OBS: Kreds Sjælland arrangerer dette virtuelle oplæg, men det er åbent for alle med et aktivt medlemskab i DSR, medlemmer af SLS og seniormedlemmer.