Vinterpakke til kommunerne?

Coronapandemiens tiltagende pres på sygehusene medfører et ekstraordinært pres på de kommunalt ansatte sygeplejersker. Kommunerne har derfor også brug for en økonomisk håndsrækning fx i form af en kommunal vinterpakke fra regeringen.

Oprettet: 22.12.2021

I sidste uge blev der forhandlet om fordeling af midler fra regeringens vinterpakke til sygehusene. Det er godt, at Regeringen og regionerne har indset, at der skal gøres en indsats i regionerne. Men det er også vinter i kommunerne. Der er derfor også brug for en kommunal vinterpakke. Det fik kommunerne ikke – i stedet kom der en ny Fælleserklæring, hvor der desværre heller ikke denne gang fulgte nogen form for økonomisk håndsrækning med.

Kredsformand Anne Marie Holst Sommer har derfor sendt et brev til borgmestrene i alle regionens kommuner. Hun siger om brevet: ”Vi har sendt brevet, fordi vi har en klar forventning om, at man i kommunerne er indstillet på at finde lokale løsninger, der anerkender og honorerer sygeplejerskerne, som nu igen skal udvise en enorm fleksibilitet og omstillingsparathed.”

Læs brevet her: Brev til borgmestrene december 2021