3 tips til dig, der overvejer et jobskifte

Nyt år = nyt job? Årsskiftet er lige om hjørnet, og måske er det tid til at søge nye udfordringer.

Et nytårsforsæt kan komme i mange former, et af dem kan være at finde et nyt job. Et jobskifte kan være muligheden for at ændre faglig retning, få forhandlet sig til en bedre løn, kompetenceudvikling, nye spændende opgaver eller noget helt andet. Men hvad skal man huske på, når man begynder sin jobjagt? Vi har her samlet vores 3 bedste tips.

1) Book en karrieresamtale. Ja, måske står du i en situation, hvor du gerne vil hurtigt videre og måske allerede har et job på hånden – men husk, at et jobskifte faktisk kan være med til at sætte en helt ny kurs for din karriere. Med en karrieresamtale kan du få et indspark fra en konsulent, der kan hjælpe dig med at se på din karrierevej med friske øjne. Samtidig har konsulenten en stor viden om, hvilke muligheder der gemmer sig i sygeplejefaget, og kan være med til at give dig et skub i en ny retning.

Book din karrieresamtale i DSR her

2) Afsøg dine muligheder. Stadig flere får job igennem deres netværk, men det er også vigtigt at få overblik over, hvilke ledige stillinger der egentlig er derude, her er jobbankerne nogle af de bedste platforme. En grundig gennemgang af jobbankerne kan også være en inspirationskilde til at finde frem til, hvad dit fremtidige drømmejob er. DSA har en god en, DSR’s jobbank finder du her, og Region Sjælland har også en jobbank her. Desværre har kommunerne ikke en samlet oversigt, men på de enkelte kommuners hjemmesider kan du finde de ledige stillinger.

3) Begynd ikke på det nye job, før du har fået din ansættelseskontrakt. Den her er vigtig! Det er en bøn direkte fra alle tillidsrepræsentanterne – og fra kredsens faglige konsulenter. Sig ikke op på dit nuværende job, før du har fået en skriftlig bekræftelse på, at du har fået det nye job, og har fået en kontrakt, der beskriver løn og vilkår. Det er noget nær umuligt at forhandle tillæg og vilkår, hvis du er startet med at arbejde, førend ansættelseskontrakten er skrevet under. Husk derfor at få talt med din nye tillidsrepræsentant og få aftalt, hvad du gerne vil have forhandlet. Hvis der ikke er en tillidsrepræsentant, vil det være kredsen, der forhandler løn og vilkår for dig.

Og så sidst men ikke mindst, rigtig god jobjagt!