Folkemøde Møn

Den kommende regionsrådsformand skal påtage sig det politiske ansvar for rammer og vilkår i sygehusvæsenet – derfor udfordrer Kreds Sjælland kandidaterne til posten som regionsrådsformand ved en sundhedspolitisk debat på Folkemøde Møn.

Hvem skal stå i spidsen for Region Sjællands Sygehusvæsen?
Den 21. november får Region Sjælland ny regionsrådsformand. Kreds Sjælland har arrangeret en debat med formandskandidaterne på Folkemøde Møn. Kom og hør kandidaternes sundhedspolitiske prioriteringer, så du er klædt på til valget.

Som optakt til efterårets regionsrådsvalg har DSR Kreds Sjælland arrangeret en sundhedspolitisk debat på Folkemøde Møn med de politikere, der kandiderer til posten som regionsrådsformand. Debatten foregår den 26. august kl. 10.45. Mode­rator under ar­range­­men­tet er journalist på Sjællandske Medier, Tine Fasmer, som har ansvar for avisens sund­hedsområde. Sundhedskartellet er også inviteret til at deltage i arrangementet. 

Vigtigt at få politikerne i tale

Fællestillidsrepræsentanterne i DSR Kreds Sjælland har tidligere på året på vegne af omkring 6.800 sygeplejersker sendt et nødråb til både kommunal- og regionsrådspolitikere om at forbedre forholdene for sygeplejersker og ikke mindst for patienter og borgere. De skriver blandt andet om en hverdag præget af stort arbejdspres, for få sygeplejersker, opgaver der ikke nås og/eller som burde have en højere kvalitet. Den faglige forsvarlighed er med andre ord kraftigt udfordret. Læs brevet fra Kreds Sjællands fællestillidsrepræsentanter her.

Kredsformand Helle Dirksen udtaler:
”Debatten på Folkemøde Møn giver os mulighed for at udfordre formandskandidaterne til regionsrådsvalget til november. Det er ikke en hvilken som helst politisk post, der er tale om, idet regionsrådets formand som bekendt er den øverste politisk ansvarlige for blandt andet Region Sjællands sygehusvæsen. Her tager sygeplejersker hver dag et stort ansvar for at få til tider urimelige ender til at nå sammen og bestræber sig tillige på at yde deres bedste for patienter og deres pårørende. Blandt andet som konsekvens af regeringens insisteren på det årlige 2 % produktivitetskrav og den regionale mangel på sygeplejersker er der flere steder helt urimelige og uholdbare forhold for såvel patienter som sygeplejersker og andet personale. Derfor er det også helt afgørende, at den kommende regionsrådsformand påtager sig det politiske ansvar for rammer og vilkår, som vi meget gerne hurtigt skal have ændret i positiv retning. Det må og skal vedkommende sætte sig i spidsen for.”

Kom og deltag i debatten
Kreds Sjælland håber, at rigtig mange sygeplejersker vil komme og deltage i debatten. Du får mulighed for at få en T-shirt med DSR’s logo og teksten #AltForFåSygeplejersker! ved at tilmelde dig arrangementet.  Vi tror nemlig, at det vil lægge et vist pres på debatten, at vi er synlige og møder talstærkt op. Vi har et begrænset antal T-shirts, så de udleveres efter først til mølle-princippet. Tilmeld dig her

Har du spørgsmål til kandidaterne?
Hvis du som medlem af DSR Kreds Sjælland har forslag til spørgsmål, som kan indgå i debatten, så skriv dem på Kreds Sjællands Facebook-side, hvor vi har omtalt arrangementet på Folkemøde Møn. Når du skriver forslag til spørgsmål, vil vi opfordre dig til at indsætte hashtagget #AltForFåSygeplejersker!

De spørgsmål, vi modtager via Facebook – eller alternativt via mail til Kreds Sjælland sjaelland@dsr.dk – vil vi tage med i planlægningsmødet med Tine Fasmer forud for arrangementet.

Fakta om arrangementet:
Hvad: Sundhedspolitisk debat: Hvem skal stå i spidsen for Regions Sjællands Sygehusvæsen?
Hvornår: Lørdag den 26. august 2017 kl. 10.45
Hvor: Scenen ”Blandede Bolcher” på Folkemøde Møn, Fanefjordgade 145, 4792 Askeby
Arrangør: Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland
Deltagende formandskandidater: Heino Knudsen (Socialdemokratiet), Jacob Jensen (Venstre), Peter Jacobsen (Dansk Folkeparti), Bruno Jerup (Enhedslisten).
Tilmelding: Hvis du vil have en T-shirt, så tilmeld dig arrangementet den 24. august efter princippet først til mølle.