1000 nye sygeplejersker er en god start

Regeringen har besluttet at afsætte ekstra penge til at ansætte 1.000 nye sygeplejersker på landets sygehuse i de kommende år. ”Det er positivt, at der er blevet lyttet til os”, fastslår kredsformand John Christiansen, ”1.000 sygeplejersker er ikke nok, men det er en god start”.

Oprettet: 30.09.2019
Stig Vognæs

Regeringen har afsløret den del af finanslovsforslaget, der handler om de 1.000 sygeplejersker, der blev omtalt i forårets valgkamp. Planen er at afsætte 300 millioner kroner i 2020 og derefter 600 millioner kroner om året til at ansætte flere sygeplejersker på hospitalerne.

Pengene er øremærket til sygeplejersker, og regeringen arbejder på at udforme krav til regionerne, som skal sikre, at de ikke bruger pengene til andet. Der er tale om et permanent beløb til ekstra normeringer, som kommer oven i det forhøjede budget for regionerne og kommunerne som følge af økonomiaftalen.

Arbejdet fortsætter

”Grundlæggende er det positivt, at der er lyttet til vore meldinger, og at der nu sættes politisk handling bag. Det er en god start selvom der skal mere til!”, udtaler John Christiansen. ”Dette er et vigtigt skridt for at bedre arbejdsvilkårene, så der bliver bedre tid til den enkelte patient.

Lokalt fortsætter vi arbejdet med at bedre mulighed for at kunne levere arbejdskraften. Der er mange initiativer i gang, og nu bør næste trin være at kommunerne også opruster på normeringerne.

1.000 nye kollegaer ikke er nok, men en vigtig start i forhold til at få lettet arbejdspresset. Samtidig arbejder vi hårdt for, at det kan medføre flere politiske initiativer, som kan skaffe endnu flere kollegaer i de kommende år,” slutter kredsformanden.
 

Læs også: