Afdeling på Vejle Sygehus nomineret til pris

Ortopædkirurgisk operationsafsnit A750 på Vejle Sygehus og Sygeplejerske Christina Berton Kirkegaard er blandt de fem nominerede til Athena Prisen. Nomineringen skyldes et projekt, der tilskynder sygehusafdelinger til sortering af plastik til genanvendelse.

Oprettet: 12.10.2020
Stig Vognæs

En faglig dommerkomité har nomineret fem sygeplejefaglige indsatser til Dansk Sygeplejeråds nye faglige pris, Athena Prisen. Begrundelsen for nomineringen af de fem projekter er blandt andet, at de alle er eksempler på, hvordan FN´s verdensmål kan omsættes til hverdagsmål. Og at projekterne har potentiale for at blive udbredt.

Siden begyndelsen af 2019 har Ortopædkirurgisk afsnit A750 på Vejle Sygehus sorteret plastik til genanvendelse. Projektet har nu spredt sig til flere afdelinger på sygehusene under Sygehus Lillebælt. Nomineringen skyldes at projektet understøtter verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion.

Sygeplejerske Christina Berton Kirkegaard er initiativtager til projektet, og hun tager rundt og underviser i, hvilke udfordringer afdelingerne kan møde, når de står overfor et sorteringsprojekt og hvordan disse bedst gribes an. Vejle Sygehus har i 2019 sorteret imponerende 2.400 kg hård plast og 3.260 kg blød plast til genanvendelse.

En ugleunge fra Athen

Athena prisen er opkaldt efter en ugleunge i Athen, som var så heldig at blive samlet op af selveste Florence Nightingale, og efterfølgende tog hun sig af uglen i flere år. Athena er også navnet på den græske gudinde for visdom, og samtidig symboliserer uglen klogskab.

Prisen finansieres af Bauta Forsikring, og de to projekter, der kåres som vindere den 25. november, får hver 50.000 kroner til udvikling af indsatsen på arbejdspladsen. Læs mere på dsr.dk/athena

Andre syddanske nyheder: