Alle sygehusansatte kan blive testet for Covid-19-antistoffer

Region Syddanmark tilbyder nu alle sygehusansatte og ambulancereddere at blive screenet for Covid-19-antistoffer. I samme forbindelse får medarbejderne også et tilbud om at deltage i et forskningsprojekt, der skal undersøge, om de er mere udsatte for at blive smittet med coronavirus.

Oprettet: 08.05.2020

Ansatte på Region Syddanmarks sygehuse og i psykiatrien samt ambulancereddere bliver nu inviteret til at deltage i et Covid-19-forskningsprojekt, der skal give ny viden om, hvorvidt medarbejderne er mere udsatte for at blive smittet med Covid-19 end andre mennesker.

Sådan skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse. Videre skriver de blandt andet:

Det sker i forbindelse med et tilbud til medarbejderne om at blive screenet for COVID-19-antistoffer og få svar på, om de har været smittet med coronavirus. Det er både frivilligt, om man som medarbejder vil testes for antistoffer, og om man vil deltage i forskningsprojektet.

Medarbejdere testes på sygehuset

Medarbejdere på regionens sygehuse, i psykiatrien og ambulancereddere vil i løbet af de kommende uger modtage et brev i deres digitale postkasse, hvor de både tilbydes at blive screenet for Covid-19-antistoffer og deltage i forskningsprojektet. De første tests vil finde sted mandag den 11. maj.

En test foregår ved, at medarbejderen får taget en blodprøve på sygehuset, hvorefter sygehusets mikrobiologiske afdeling udfører selve testen. Efter 1-3 dage modtager medarbejderen svar på, om han eller hun har antistoffer i blodet. Medarbejderne vil blive tilbudt en test igen efter 1 måned og efter 5 måneder.

Uanset om medarbejderne er testet positive eller negative for Covid-19-antistoffer, skal de fortsat følge retningslinjerne i forhold til at beskytte sig selv og andre mod smitte. 

Forskningsprojekt skal give ny viden om smitte

Forskningsprojektet, som medarbejderne også inviteres til at deltage i, skal give ny viden om, hvor mange ansatte på Region Syddanmarks sygehuse og ambulancereddere, der bliver smittet med Covid-19 over tid.

Samtidig vil forskerne undersøge, om medarbejdere med patientkontakt er mere udsatte sammenlignet med andre borgere. Derudover skal projektet bidrage med ny viden om, hvorvidt de, der har været syge med coronavirus, fortsætter med at være immune over for Covid-19 i en lang periode efter, de er blevet raske igen.

Fakta

Medarbejdere i Region Syddanmark, som ikke har symptomer på coronavirus, har de seneste weekender haft mulighed for at blive testet for coronavirus i regionens podeklinikker, som står ved flere af regionens sygehuse.

Den screening for antistoffer, som omtales i denne pressemeddelelse, er et nyt tilbud fra Region Syddanmark og adskiller sig fra de andre test ved at vise, om medarbejderne har Covid-19-antistoffer i blodet og dermed tidligere har været smittet med coronavirus. 

Læs pressemeddelelsen i sin fulde ordlyd her

 

Læs også: