Dansk Sygeplejeråd holder kongres i Aarhus

Den 17.-20. maj holder Dansk Sygeplejeråd ordinær kongres på Hotel Radisson Blu Scandinavia i den centrale del af Aarhus. Kongressen har overskriften: Sygeplejerske - for livet og er Dansk Sygeplejeråds øverste myndighed.

Oprettet: 10.05.2022
Stig Vognæs

På Dansk Sygeplejeråds kongres i 2018 blev det besluttet, at der holdes ordinær kongres hvert fjerde år. I perioden mellem de ordinære kongresser holdes særlige kongresser samt eventuelt ekstraordinære kongresser, som det fx skete adskillige gange i forbindelse med konflikten i 2021

Deltagerne i Dansk Sygeplejeråds kongresser: landsformand Grete Christensen og de to centrale næstformænd Anni Pilgaard og Dorte Boe Danbjørg. Dertil kommer alle bestyrelsesmedlemmer fra Kreds Hovedstaden, Kreds Sjælland, Kreds Nordjylland, Kreds Midtjylland samt Kreds Syddanmark.

Endelig er der også repræsentanter fra Dansk Sygeplejeråds Lederforening samt fra Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS).

Løn, faglighed, fællesskab og profession

Det meste af kongressens tid består af at debattere indkomne kongresforslag, der typisk er stillet af kredsbestyrelser, Lederforeningen, SLS eller af enkeltpersoner.

Kongresforslagene er inddelt efter kongressens fire temaer:

  • Bedre løn til sygeplejersker
  • Sygeplejefaglige ambitioner for sundhedsvæsenet
  • Et større, stærkere og mere handlekraftigt fællesskab
  • Styrket faglighed og profession

Du kan se alle kongresforslagene her.

Og du kan læse mere om kongresen og se programmet her:

Kongressen er åben for alle medlemmer, og hvis du ikke har meldt dig til, men alligevel har lyst til at snuse til, hvad der skal debatteres, kan du følge med on-line. Det sker her, hvor du skal tilmelde dig streamingsmuligheden.