Dejligt at komme ind i kampen

Maja Henriksen er 1. januar tiltrådt en stilling som faglig konsulent i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark. Arbejdet i en faglig organisation blev Majas skæbne, hun troede ellers, hun skulle være HR-medarbejder i en detailvirksomhed.

Oprettet: 13.01.2022
Stig Vognæs

I sine unge år arbejdede Maja Henriksen i dagligvarebutikkerne Føtex og Netto. Karrieren kulminerede med en intern mellemlederuddannelse og et job som souschef i en Netto-butik i Odenseforstaden Dalum.

Som leder i en dagligvarebutik er arbejdspresset så stort, at du har alt for travlt til at tage vare på medarbejderne. Det er en stor fejl, mener Maja. Hun besluttede sig for, at det var tiden at komme tilbage på skolebænken.

Efter handelsskolens grundforløb uddannede hun sig til handelsøkonom på erhvervsakademiet. I løbet af denne uddannelse blev hun præsenteret for, hvad en HR-afdeling laver, og blev overbevist om, at det var her hendes fremtid lå.

Kandidat i Human Resource Management

Hun søgte ind på Syddansk Universitet, og efter endt studium var hun Cand. Negot i Human Resource Management (HRM). Maja fordybede sig især i medarbejderudvikling, og skrev kandidatspeciale om medarbejderudviklingssamtaler (MUS).

Den overordnede plan var at få job i en HR-afdeling - fordi hun forestillede sig, at hun på denne måde kunne arbejde til glæde for en virksomheds medarbejdere.

Maja fik imidlertid øjnene op for en anden virkelighed. Det var på grund af et studiejob i fagforeningen HK som ’organiser’ - et arbejde som bestod i at hverve unge mennesker til at melde sig ind i en fagforening.

Fokus på det enkelte medlem

Som færdiguddannet fik Maja flere vikariater som sagsbehandler hos HK. Det gik op for hende at det faktisk var her - fra den modsatte side af bordet – at hun kunne gøre den største forskel.

”I en fagforening har den faglige konsulent primært fokus på det enkelte medlem – at hjælpe og støtte individuelt. Det er mere personligt og du gør en forskel hver evige eneste dag,” understreger Maja. ”På vejen hjem fra arbejde tænkte jeg næsten altid: ’Jeg hjalp nogen i dag’. Og så glæder du dig til at komme på arbejde igen dagen efter."

Efter nogle år udløb vikariaterne i HK, men heldigvis dukkede et jobopslag op som faglig konsulent i Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark.

”Jeg vil gerne arbejde for sygeplejerskerne – sundhedsvæsenet er virkelig et spændende og udfordrende område,” understreger Maja og tilføjer: ”Det er dejligt at komme med ind i sygeplejerskernes kamp – og vi har rigeligt at kæmpe for."

Andre syddanske nyheder: